Суспільство

Адвокати та правозахисники просять перевірити чернігівську прокуратуру

До Генерального прокурора звернувся представник консультативної ради при обласній прокуратурі Олександр Підгорний.

Він від імені багатьох своїх колег просить «перевірити роботу прокурорів із залученням громадськості, провести переатестацію особового складу, зупинити сфабриковані проти патрульних поліцейських справи та провести зустріч із правозахисниками, активістами та громадянами, що стали жертвами свавілля прокуратури».

У своєму зверненні Олександр Підгорний наводить приклад того, що 25 чернігівських патрульних поліцейських знаходяться під тиском кримінальних проваджень, внесених до єдиного реєстру досудових розслідувань. Це, на його думку, є дискредитацією нової патрульної поліції.

Крім того, про «корупційну діяльність спійманого днями СБУ директора департаменту ЖКГ Євтушенка представники Консультативної Ради при прокуратурі повідомляли офіційно листом ще у 25.06.2015 р. Але прокуратура закрила цю справу», — йдеться у зверненні.

За останні три роки в обласній прокуратурі змінилося п’ять її керманичів. Але у своїй роботі прокурори «не вбачають кричущих порушень прав людини, не розслідують справ щодо розкрадання бюджетних коштів, корупційних діянь, не виконують та ігнорують судові рішення», — звертається Олександр Підгорний.

16699902_1193120880801556_2117448472_n

Ще статті по темі

Back to top button