Суспільство

Корюківський лісгосп знову страйкує

У Корюківському лісгоспі знову гаряче – працівники підприємства відновили страйк.

Сьогодні, 6 березня, з самого ранку біля центрального офісу лісгоспу почали збиратися робітники підприємства – автогараж, нижній склад і ближні лісництва.

Трудовий колектив покинув робочі місця після того, як тимчасовий виконувач обов’язків директора В’ячеслав Чиж після затяжної хвороби, а це близько сорока днів, з’явився на підприємстві. Вимога людей залишається незмінною – звільнення керівника.

«Наш директор до нас навіть не виходить. Ми його кликали, запрошували на бесіду – він сидить у своєму кабінеті, жодної відповіді не дає і виходити до нас не збирається, принаймні зараз. А це означає, що нічого не змінилося і що наша думка його не цікавить. Що буде далі — ми не знаємо, але відступати не збираємось», — прокоментував енергетик Олександр Царенко.

Сам же т.в.о. директора В’ячеслав Чиж в телефонній розмові журналісту ЧЕline прокоментував цю ситуацію так: «Люди покинули робочі місця й вийшли під адміністративне приміщення. Я попросив головного лісничого заспокоїти страйкарів і повернути їх на місця, сказав, що не заважатиму роботі й не впливатиму. Однак реакції немає, люди не слухаються. Тому я повідомив про це керівництво і чекаю рішень».

Нагадаємо, конфліктна епопея з ДП «Корюківське лісове господарство» триває більше трьох місяців. 7 грудня 2016 року трудовий колектив підприємства висловив недовіру тимчасовому виконувачу обов’язків директора В’ячеславу Чижу та вимагав відсторонити його від займаної посади. Тоді на засіданні розширеного профкому це рішення було підтримане одноголосно. А вже за два дні, 9 грудня, колектив вийшов на страйк, вимагаючи звільнення керівника.

Також нещодавно працівники лісгоспу з листом звернулися до редакції ЧЕline. У ньому йшлося про беззаконня, які почалися з призначенням нового т. в. обов’язків директора В’ячеслава Чижа, і наголошувалося на критичності ситуації.

Як відомо, Держлісагентство через численні скарги працівників вирішило перевірити Корюківський лісгосп. На час перевірки т.в.о. директора Корюківського лісгоспу було відсторонено від виконання обов’язків.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button