Суспільство

«Нам урвався терпець», — працівники Корюківського лісгоспу про беззаконня на підприємстві

Замість вирішення конфлікту справа Корюківського лісгоспу обростає новими шарадами.

16830169_1870599243223284_133594105_n

Так, трудовий колектив підприємства з листом звернувся до редакції ЧЕline, у якому працівники розповідають про беззаконня, що почалися з призначенням тимчасово виконуючого обов’язки директора В’ячеслава Чижа, і наголошують на критичності ситуації.

Текст повідомлення подаємо без змін:

«Ми, працівники ДП «Корюківське лісове господарство», звертаємося до Вас з проханням донести правду до читачів та просвітити громадськість.

Вже нема сил терпіти це беззаконня, яке твориться на Корюківщині. А все почалося з призначення нового директора лісгоспу. За всю історію існування підприємства (з 1936 р.) такого ще не було, щоб трудовий колектив у повному складі піднявся і вийшов на страйки і протести, а потім ще й висловив недовіру своєму керівникові.

З першого дня роботи (середина вересня минулого року) новий директор не знайшов спільної мови з нами, у спілкуванні поводить себе по-хамськи, людей не поважає, принижує та знущається, роздає незрозумілі непотрібні розпорядження, а найогидніше – весь ліс, який ми заготовляємо, він оптом перевозить на таке собі місцеве підприємство «Біомас», яке в подальшому перепродує деревину до ЛНР і ДНР, в той час, коли наші хлопці гинуть від куль сепаратистів.

Ми чули і знаємо, що ще за часів Януковича, якраз десь через півроку після інавгурації, деревообробне підприємство «Біомас» за видатні заслуги, в якості подяки, віддали якомусь політичному консультанту. Казали, що дуже досвідчений і навіть на виборах в Росії працював, а тоді, мабуть, допоміг Януковичу булаву отримати. Тоді ходили такі чутки. Підприємство щось трохи переробляло, але не дуже.

А от з призначенням Чижа – запрацювало на повну «котушку». За якими цінами і на яких умовах Чиж віддає деревину не важко догадатися. Знаючі люди казали, що нам цього Чижа для цього і прислали, щоб забаганки «Біомаса» виконувати, бо у нього за спиною хтось дуже серйозний стоїть, навіть всіх наших обласних «нахилили».

Ні губернатор, ні голова ради не хочуть втручатися, аби допомогти простому люду, мабуть, також команду по-вертикалі отримали.

А поліція і прокуратура не чують, і не бачать, а тільки «кришують»  директора та відпочивають разом у «Бречі». Разів 5 бачили джипи киянина – власника «Біомаса», Чижа та керівництво поліції і прокуратури разом. А сам Чиж весь час нам заявляє, що в керівництві поліції та прокуратури все схвачено і домовлено на високому рівні.

Що ж це за країна така, коли простих роботяг в дурнів сталять, за людей не вважать, а якимось політичним заробітчанам підприємства з цілими лісами дарують. І куди дивиться Служба безпеки, коли той ліс «Біомас» в ЛНР та ДРН перепродує?

Нам урвався терпець і ми вимагаємо звільнення Чижа від займаної посади. Ми хочемо чесно працювати для країни. Ми налаштовані рішуче і збираємось стояти до останнього, допоки не буде виконано нашу колективну вимогу — звільнення тимчасово виконуючого обов’язки директора підприємства В’ячеслава Чижа.

Нас вже не залякати – ми будемо йти до кінця, чого б нам це не вартувало. Ми не худоба і не раби, нас доганами і звільненнями не залякаєте! Ми хочемо жити по-чесному, а не по-новому, у вільній, соборній, незалежній і квітучій Україні!

Слава Україні!».

Нагадаємо, 7 грудня 2016 року трудовий колектив ДП «Корюківське лісове господарство» висловив недовіру тимчасово виконуючому обов’язки директора підприємства В’ячеславу Чижу та вимагав відсторонити його від займаної посади. А вже за два дні, 9 грудня, колектив вийшов на перший страйк, вимагаючи звільнення керівника. Відтоді конфлікт на підприємстві лише загострюється.

Ще статті по темі

Back to top button