Суспільство

На Чернігівщину прилетіли лебеді (Фото)

Лебеді — найбільші і найкрасивіші представники свого ряду.

Кажуть, лебеді паруються на все життя, і це правда: лебеді справді є моногамними птахами, тож, подейкують, що коли вмирає хтось із пари, то другий кидається із вишини на землю і розбивається.

Є також красива легенда про те, що лебідь перед смертю, прощаючись із життям, співає свою останню пісню — найкращу. Та це лише легенда, бо, щиро кажучи, голос у лебедів не дуже гарний і співати вони не вміють, але при останньому подиху лебедя повітря з шумом виходить із трахеї і лунає жалісний стогін. Це і є ота «лебедина пісня».

Цього року протягом тижня вже дві пари лебедів оселилися на озері біля с.Количівка, що неподалік Чернігова. Лебеді поводяться стримано. До людей близько не підпливають і на гостинці не дуже реагують.

У вихідні тут було багато відвідувачів, які милувалися красою птахів. Весна прийшла і птахи радіють разом із нами. Тож давайте оберігати цю красу і дбати про неї.

Фоторепортаж і текст Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. в прошлом году тоже лебеди плавали на озере, где была старая железная дорога.но потом пришли местные из села анисов и постреляли этих лебедей. еще рассказывали про свои трофеи в деревне..дебилы…

Back to top button