Колонка редактора

Про принизливі яйця, раптову смерть і запізнілі сльози

Не буду робити цього сьогодні, зроблю колись – рано чи пізно настане час. Адже всьому свій час, чи не так? Чому я маю телефонувати батькам і тупо питати, як у них справи? Не буду нікому телефонувати. Особливо після отієї ганебної ситуації на Різдво, коли вони перед однокурсниками мене так принизили… Це ж треба було пхати отой пакет із яйцями при всіх. Не повезу цього літа родину на море (почекають), краще куплю на ці гроші двигун потужніший до човна. Хоча лікар радив доньці влітку подихати морським повітрям, теж мені спеціаліст – знають вони багато ті ескулапи. Та піду я на гру сина наступного разу, сьогодні з товаришами ж домовилися в гаражі посидіти. До бабусі й дідуся вже з’їжджу на Великдень, почекають – вони хіба не знають, скільки в мене справ?!

Хоч один із епізодів стосується вас? Гадаю, якісь схожі ситуації є в кожного. А як часто ви замислювалися над тим, що ваше або життя ваших близьких може в будь-яку секунду обірватися? Усе вирішують частки секунди. Йдете собі спокійно вулицею і раптом вас збиває автомобіль, або на вас падає бетонна стіна, або ж випадково вбиває струмом. Або ж ви просто помираєте від інсульту чи через відірваний тромб. Те саме (а також мільярди інших летальних сценаріїв) у будь-яку секунду може трапитися з вашими рідними.

Не варто накручувати себе цими апокаліптичними сценаріями і ховатися від смерті в підземному бункері. Живіть далі звичайним обережним життям. Проте важливо розуміти певну істину.

Не відкладайте на завтра того, що можна і треба зробити сьогодні. Навіть просто зараз. У цю секунду. Не тримайте зла і не ображайтеся на рідних. Ми всі не ідеальні. І ви також. Зателефонуйте батькам і скажіть, як ви сильно їх любите та скучили. Або ж краще з’їздьте до них. Завтра їх може не стати. І чого потім будуть варті ваші образи?

Не міняйте родину на розваги, «друзів», відпочинок за чаркою і т.д. Ви стовідсотково потім про це пожалкуєте. Стовідсотково. Родина – це святе. Куди ви повертаєтеся з вантажівкою своїх проблем? До родини! Хто буде старатися вам допомогти подолати всі труднощі? Родина!

І не може бути нічого важливішого, ніж футбольний матч, у якому грає ваш син, або ж концерту, на якому співатиме ваша красуня донька. Повірте, для дітей ваша присутність важливіша за все на світі. Мені це точно відомо… Звісно, бувають різні ситуації, коли реально неможливо приділити увагу дітлахам. Але гріш вам ціна, якщо ви самі вигадуєте ті ситуації.

Мораль цієї «байки» проста. Цінуйте те, що маєте зараз. Насолоджуйтеся скарбами. Потім може бути пізно і ох, як гірко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button