Культура (Вiдео)

Generation P з Ксенією Строкіною. Всі жінки –відьми (Відео)

Все невідоме і непояснене з наукової точки зору споконвічно цікавить людство. Попри те, що у 17 столітті вся Європа була захоплена вогнем інквізиції, чаклунство і відьмацтво нікуди не зникло. Як доторкнутися до невідомого всесвіту магії і чи можливо стати його частиною? Дізнаємося сьогодні у Generation P.

У слов’янській міфології  образ відьми пов’язують з бабою Ягою. Сама вона стала першою чаклункою через народні казки та перекази на теренах нашої землі. Утім Баба Яга —  лякала хіба що дітлахів у казках.

А от у Європі ставлення до відьмацтва було набагато серйознішим. У європейських колоніях загинули десятки тисяч людей… мільйони інших пережили тортури, арешти, допити та ненависть. У 1486 році був написаний найвідоміший трактат з демонології. «Молот Відьом» – книга-інструкція з розпізнавання чаклунок, яка стала найбільш популярним обґрунтуванням відьмацтва XV – середини XVII століття.

Утім, через три століття відьми чаклуни і чародії не переслідуються, і наразі продовжують свою «темну» діяльність.

«Відьми володіють даром, який зазвичай передається спадково. І вони мають свої організації відьомські, звісно, що вони ніде не зареєстровані. Є такі організації практично в кожному районі нашої області. Вони проводять зібрання свої. Це не такий шабаш, як ми уявляєм, що вони там літають, чи там голі. Але вони збираються, це називаються «круг», вони можуть зустрічатися в лісі. У них там є свої поляни і проводять певні язичницькі обряди»  — коментує Cергій Дзюба

Утім віднайти справжню відьму у 21 сторіччі набагато важче, ніж може здатися на перший погляд. Інтернет майорить оголошеннями чаклунів – на будь-який смак – від ворожінь до наведення порчі.  На телеканалах цілі шоу присвячяні змаганням серед чаклунів. Попри те, що наразі вже виникла ціла підприємницька галузь у сфері надання «магічних» послуг, неможливо заперечити існування реальної магії.

Адже чимало людей від неї, на жаль, постраждало.

Василіса стала жертвою привороту одного відчайдушного парубка, який звернувся до місцевої чаклунки. Врятував її лише випадок і власна інтуїція, коли одного дня вона прогулювалася стародавнім центром міста повз храми. І Василіса зайшла до собору. І її відразу охопило дивне відчуття. Вона підійшла до іконостату поставити свічку за здоров’я всіх рідних і близьких. І несподівано для самої себе вона пошепки попросила Всевишнього напоумити її і просвітлити її свідомість. Дівчина заплющила очі і коли через декілька секунд вона озернулась навколо, то її вже наповнювала радість від пробудження з дивного сна. Запоморочення минуло і все стало на свої місця. Проте, Випадок Василіси не єдиний. Ба більше, представники духовенства не заперечують існування чорної магії.

«Господу приємне не жертвоприношення, а слухняність голосу господа. А не слухняність і непокірність – це і є ідолопоклонство, чаклунство.  Царство боже береться силою. Тому треба зусилля прикладати для насущного нашого життя, такі зусилля і для духовної боротьби проти тих невидемих сил злоби. А знахарі і чаклуни тільки усугубляють  прояви нашої немочі, наші недоліки вони людину ведуть до духовного занепаду і духовної смерті», — священослужетель отець Володимер.

Відьмачество – це гріх. Утім, як тоді бути з твердженням, що всі жінки відьми – чи можливо це судження хибне? Щоб довести чи спростувати це переконання ми наважились завітати в гості до спадкової відьми.

Відьми користуються всілякою магічною атрибутикою. Статуетки, Магічні шари, черепи, клинки і тому подібне.  Проте, така атрибутика існує більше для привертання уваги і притаманна шарлатанам.

Адже Справжня магія не потребує зайвих декорацій.

Тому ми і потрапили у звичайнісеньку сучасну квартиру до такої самої, на перший погляд, звичайної жінки похилого віку.

Гальфірія Стефанівна погодилась на зустріч за умови, що ми не покажемо її обличчя.

Свого майбутнього я знати не хочу. Єдине, що я хочу для себе з’ясувати – це чи змогла б я займатися магічною практикою і якщо так, то якою саме. І Гальфірія погодилась це з’ясувати . А от мені щось моторошно

Гальфірія Стефанівна люб’язно надала мені інструкцію як розкрити цей, прости господи, чаклунський талант*

Так ми і опинилися на кладовищі.

Трошки перелякались, та з ким не буває. Утім добре те, що добре закінчується. Тож, твердження про те, що всі жінки відьми абсолютно справедливе.

Ще статті по темі

Back to top button