Культура (Вiдео)

«КІНО-LAND»: у Носівці планують відкрити кінотеатр просто неба (Відео)

Кінотеатр просто неба може з´явитися в Носівській громаді. Це грантовий проєкт.

«Ми дізналися два місяці тому, що телеканал ІСТV разом з іншим телеканалом оголосили конкурс «Наша громада». В ньому запросили взяти участь будь-які бюджетні організації. Але умови такі, що проєкт має бути не капітального ремонту або будівництва. Це проєкт креативних індустрій»,- Вячеслав Ворошилов, директор Носівського міського будинку культури.

Над розробленням проєкту «КІНО-LAND» працювала ціла команда. Така ідея унікальна. В’ячеслав Ворошилов зазначає, що раніше в громаді вже реалізовували подібний досвід. Однак на заваді стала застаріла апаратура. Новий проєкт буде більш сучасним і мобільним.

«Ми знайшли на той грант, який є, постачальника, котрий надасть нам пересувний надувний екран, у якому вмонтовані колонки. І це дає можливість нашому проєкту бути рухомим. Він може бути корисним для всієї громади. Ми планували, що взагалі складемо графік. Наприклад, у понеділок – Володькова Дівиця, вівторок – Ясна Зірка, середа – Козпри, четвер – Держанівка, п´ятниця – Носівка»,- Вячеслав Ворошилов, директор Носівського міського будинку культури.

Кінотеатр активно задіюватимуть і на святах. Окрім самого екрана, проєкт передбачає і комфортні глядацькі місця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін призначив стипендії трьом обдарованим студентам із Чернігівщини

«Ми подумали про отакі м´які крісла або мішки з пінопластом. Вони дуже легкі, їх можна перенести. У них передбачене вологостійке покриття. Людина не відчуває сирості від землі та сидить комфортно»,- Вячеслав Ворошилов, директор Носівського міського будинку культури.

Загальний бюджет проєкту становить 626 тисяч гривень.

«Внесок органу самоврядування або внесок партнерів – 1296 тисяч гривень, це податок. Якщо навіть хтось виграє в лотерею, то він витрачає гроші на квиток, а ми не витратили нічого, а після виграшу сплачує податки. Так само і тут. Тому коли чуємо розмови, що краще б ці кошти направили кудись іще, то вони не мають підґрунтя економічного»,- Вячеслав Ворошилов, директор Носівського міського будинку культури.

Від області оберуть лише один проєкт. Аби стати переможцем, треба пройти три тури відбору. Однією з умов є підтримка населення. Однак тут автори постали перед складнощами. У Носівці за проєкт проголосували 552 особи, тобто майже 3% населення.

«Дуже складна процедура голосування. Щоб проголосувати, треба пройти за посиланням під відеороликом, який ми виклали на сайті будинку культури та на інших ресурсах. Перед чим постають люди? Якщо не підв´язана пошта до фейсбуку, то їм треба зареєструватися, на пошту надсилається код. Його треба вставити в рядок і після того проголосувати»,- Вячеслав Ворошилов, директор Носівського міського будинку культури.

Усього заявки подали 13 громад. Серед лідерів наразі – Ніжин. За тамтешній проєкт віддали свої голоси 25% населення. Тому автори носівського проєкту закликають мешканців своєї громади активно голосувати. Подібний проєкт вже реалізують у Львові. Саме його і взяли за основу. «КІНО-LAND» є частиною одного великого проєкту «Світ на долонях», який планують реалізувати в громаді. Він передбачає велику рекреаційну зону з багатьма напрямами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button