Культура (Вiдео)

Молодіжний театр Чернігова анонсував нові прем’єри (Відео)

«Бітвін» і «Сховище» – цікаві прем’єри Чернігівського молодіжного театру, які театрали проанонсували для містян під час нещодавньої пресконференції. Також прохилили завісу інтриги стосовно творчих планів на початок наступного сезону.

Та про все по черзі: 8-9 червня на чернігівців чекатиме вистава «Бітвін». Її прем’єра мала відбутися в Чернігові ще минулого року, утім, війна внесла свої корективи.   

«Рівно рік тому, в травні минулого року, вона відбулася у Варшавському театрі. Це була прем’єра з польською трупою і польською мовою. Ми перекладали п’єсу польською. А вже цього року в Німеччині була ще одна прем’єра, яку я назвав «українською». Це була прем’єра українською, з українськими акторами, які опинились у Німеччині після війни», — Ігор Чайка – режисер.

Тож тепер відкладену прем’єру 2022-2023, добряче скроплену авторськими цікавинками та відпрацьовану на багатьох сценах, побачать чернігівці.

«У нас є графіка й анімація, розкажу також цікавинку, бо це робив художник Віктор Байрак. Він може малювати всім, що трапляється під руку. І фарбами, і олівцями, і вином. У нашому випадку його графіка створена кавою. Це просто треба побачити.Багато музики, багато танців, багато відео, навіть декорації віртуальні, це відео декорації», — Ігор Чайка – режисер.

29-30 червня анонсовано прем’єру трагікомедії, в основі сюжету якої лежить реальна історія Ванди Об’єдкової. Жінки, яка в 10 років пережила нацистську окупацію, а в 91 загинула від російських бомб у Маріуполі. Ця історія зачепила режисера Олександра Богданенка, він вирішив написати п’єсу про цю людину. Під час створення сюжету реальна історія Ванди зазнала трансформацій, утім, яких саме – зовсім скоро ви зможете побачити на сцені Чернігівського молодіжного театру в трагікомедії «Сховище».

«Це комедія, яка, хоч і дивно, та про війну. Про війну світоглядну, що відбувається між світлом і темрявою. І ми, хоч і дивно, з нашими героями перебуваємо в сховищі, якраз поміж цих двох світів. Запрошую всіх на виставу, щоб подивитися, що з цього вийде. Буде смішно, будуть сльози, буде вся гама емоцій, що має бути на виставі», — Олександр Богданенко – режисер.

Що ж стосується планів на творче майбутнє – вони не менш цікаві. Зараз театрали активно працюють над виставою «Фієста» за Хемінгуеєм. Це драма про військових, які повертаються з Перемогою додому, але життя яких залишається на війні.

«Про людей, які втратили душу там. Повернулися фізично і тепер їм звідкись треба знайти жагу до життя, ось про це буде ця вистава. Я вас запрошую на неї, тому що це буде чиста драма», — Ігор Тихомиров – художній керівник «Молодіжного театру».

Одну з головних ролей у цій виставі зіграє акторка театру та кіно Катерина Варченко. 

«Це дуже цікаво. Мені як актрисі. Підняти це. Мені дуже цікаво купатися в такому матеріалі. Дуже-дуже цікавий матеріал», — Катерина Варченко – акторка.

Також серед творчих планів на початок наступного сезону –  прем’єра «Короля Ліра». Докладніше ознайомитись із репертуаром, а також забронювати квитки на прем’єри Чернігівського молодіжного театру можна на його сторінках у соціальних мережах.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button