Культура (Вiдео)

Вберегти та примножити: Носівський міський будинок культури захищає культурний фронт Чернігівщини (Відео)

На сцені Носівського будинку культури свій репертуар вдосконалює народний аматорський ансамбль української пісні «Горлиця». Колектив готується до низки благодійних концертів, що розпочнуться вже найближчим часом.

Цей ансамбль – один із шести народних колективів, що зараз активно працюють задля розвитку та примноження культури Носівського краю.

«Шість наших народних колективів: народний аматорський хор Носівського міського будинку культури, народний аматорський ансамбль української пісні «Горлиця», народний аматорський ансамбль пісні «Полісяни», народний оркестр духових інструментів, народна аматорська кіностудія «Колос» і народний аматорський танцювальний колектив «Носівчанка»,- В’ячеслав Ворошилов – директор Носівського міського будинку культури; голова Ради директорів культурних закладів Чернігівської області; режисер.

До складу кожного з аматорських колективів, що розвивають і примножують культурне надбання Носівщини, входять звичайні містяни, серед них – одиниці тих, хто має досвід або ж освіту в сфері творчості. Та найголовніше те, що вони співають душею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий український співак Монатік виступив у бомбосховищі Прилук

«Це робота з аматорами, в нас дуже талановиті люди живуть у місті Носівка, співочі, танцюючі, артистичні. Тут уже здавна повелося так, що є колективи. Наприклад, якщо взяти Носівський хор, то йому понад 50 років. Якщо взяти колектив «Носівчанка», то цьогоріч вони святкуватимуть 45 років. Колектив «Горлиця» святкуватиме своє 20-річчя. Колективи давні, традиції передаються від одних працівників до інших»,- В’ячеслав Ворошилов – директор Носівського міського будинку культури; голова Ради директорів культурних закладів Чернігівської області; режисер.

Зберігати традиції та досвід, які роками напрацьовували попередники, і водночас відкривати нові горизонти та можливості – одне з головних правил носівських народних колективів. Саме тому тут активно практикують не лише виступи на місцевій сцені, але й участь у різноманітних конкурсах.

«Хоровий колектив, мій хор будинку культури, а також ансамбль пісні «Полісяни», в якому я нещодавно став керівником, брали участь у фестивалях і конкурсах міста Кропивницький, міста Буча, там дуже гарний проходив всеукраїнський фестиваль. Також дуже запам’ятався Сорочинський ярмарок. Там дуже багато локацій, сцен, можна виступити і побачити роботу інших колективів, це дуже важливо»,- Микола Лазаренко – керівник народного аматорського хору Носівського міського будинку культури та народного аматорського ансамблю пісні «Полісяни».

Щоденно кожен із тих, хто сьогодні представляє Носівську культуру, не покладаючи рук працює, аби підтримувати її жевріюче полум’я. Утім, попри всі старання, робочих кадрів катастрофічно не вистачає.

«Сьогодні в нас дуже сильний дефіцит кадрів на основних засадах: методична робота, не вистачає методистів, нехватка керівників, акомпаніаторської групи. І хотілося б, аби ці кадри прийшли в будинок культури, і вони є, але, на жаль, під час війни немає можливості розморозити ці вакансії, так мені кажуть»,- В’ячеслав Ворошилов – директор Носівського міського будинку культури; голова Ради директорів культурних закладів Чернігівської області; режисер. 

Та попри всі виклики сьогодення, Носівський будинок культури продовжує працювати та розвиватися задля того, аби здобути перемогу на своєму, культурному, фронті.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button