Культура (Вiдео)

У Чернігові художній музей планує грандіозне розширення (Відео)

Нові зали, нові виставки та багато ремонтів. Чернігівський художній музей із користю використовує карантин і планує з кінця цього року значно розширити свої постійні експозицій. Не обійдеться і без новостворених залів.

«Буде зал декоративно-ужиткового мистецтва. Обов’язково планується зала українського мистецтва – як у виконанні українських художників, так і про Україну. Також плануємо відкрити зал графіки і більше показувати графічні роботи, їх у нас кілька тисяч»,- Юрій Ткач, директор обласного художнього музею ім. Г. Ґалаґана.

Загалом вихід із карантину, який у Чернігівському художньому музеї хочуть відсвяткувати на початку наступного місяця, планують розпочати зі спільного проєкту з Музеєм української діаспори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Падають стіни та загнивають вікна: художній музей на межі аварійності (Відео)

«7 серпня відбудеться відкриття нашої виставки, спільно з Музеєм української діаспори в Києві, власне, в приміщенні Музею української діаспори. Виставка «Олександр Савченко-Більський у колі паризьких друзів». Ми – єдиний музей в Україні, в якому є роботи Савченка-Більського, і цього року відзначаємо 120 років з його народження»,- Юрій Ткач, директор обласного художнього музею ім. Г. Ґалаґана.

Далі планується видати каталог робіт відомого маляра і графіка Савченка-Більського та з часом організувати в Чернігові повну виставку його робіт.

Власне, в самому музеї поціновувачі мистецтва от-от побачать нові виставки.

«З серпня ми збираємося вже відкритися для відвідувачів, можливо, з кінця липня. Тому ці виставки зможуть усі побачити – це і виставка ікон, і виставка з греко-римської міфології, і, відповідно, наші постійні експозиції. Це «ґалаґанівська» зала і зала західноєвропейського мистецтва»,- Юрій Ткач, директор обласного художнього музею ім. Г. Ґалаґана.

Важливу роль в оновленні експозицій займає реставраційна робота.

«Робота реставратора клопітка. Займає часу від місяця до двох, до пів року. Дозволяє відреставрувати експонат частково або повністю»,- Ігор Шаполов, художник-реставратор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колекція художнього музею потрапила до проєкту Google

Нове життя отримали багато робіт сакрального мистецтва – ікони.

«Виставка сакрального мистецтва, іконопису не вперше в нашому музеї, адже музей володіє більш ніж 300 іконами»,- Олена Ісаченко, старший науковий співробітник обласного художнього музею ім. Г. Ґалаґана.

Наразі ж у художньому музеї час відпусток, під час якої технічний персонал займається поточними ремонтами. Плануються давно очікувані обновки, а саме заміна вікон, яку хочуть провести влітку та на початку осені.

Із приємного, що вдалося опанувати під час карантину, тут називають проведення різноманітних заходів просто неба, в саду музею.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button