Надзвичайні події (Відео)

Пічне та електричне опалення: спеціалісти ДСНС провели профілактичний рейд (Відео)

Порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення – поширена причина виникнення пожеж у побуті в зимову пору року. Особливо коли на вулиці стоїть міцний мороз. Кожен прагне, щоб у його оселі було тепло та затишно, вмикає різноманітні електронагрівальні прилади, часто користується несправним пічним опаленням. Результат – замість омріяного тепла та затишку спостерігаємо виникнення пожеж, знищення матеріальних цінностей і подекуди життя. Для запобігання таким випадкам фахівці ДСНС регулярно проводять профілактичні рейди, днями подібний пройшов в одному з приватних секторів Чернігова.

«Наразі у нас зимовий період, багато людей опалюють свої оселі твердим паливом. Це як дрова, так і вугілля, дуже багато людей використовують пічне опалення і сьогодні ми їм нагадали правила експлуатації печей. Про те, що необхідно чистити димарі, очищати від сажі регулярно. Біля грубки, в яку ви закидаєте дрова, повинна бути металева пластинка, аби у випадку, якщо з груби випаде якась жаринка, щоб вона не призвела до поширення пожежі», — Євген Сердюк, головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського РУ ГУ ДСНС у Чернігівській області.

Ще крім пічного опалення, люди часто використовують і електричні каміни та тепловентилятори на підмогу. Спеціалісти ДСНС також звернули на це увагу і нагадали правила поводження.

«Є такі люди, які в одну розетку вмикають кілька електроприладів, що призводить до перенавантаження, короткого замикання і в подальшому – до пожежі. Нагадали, за яким номером необхідно телефонувати в разі виникнення пожежі – це номер 101, служба порятунку», — Євген Сердюк, головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського РУ ГУ ДСНС у Чернігівській області.

Аби люди краще запам’ятали надану інформацію, спеціалісти ДСНС вручили пам’ятки з правилами поводження при експлуатації пічного й електричного опалення.

Отже, під час використання пічного опалення пам’ятайте:

1. Не допускайте перегріву печей. Стежте, щоб у стінах печей і димарів не було тріщин.

2. Протягом опалювального періоду слід регулярно очищати димарі.

3. На підлозі з горючих матеріалів перед дверцятами пічки прибийте металевий лист розміром 50х70 см.

4. Не користуйтеся для розпалу печей легкозаймистими рідинами.

5. Не залишайте опалювальні прилади без нагляду.

Це допоможе надійно захистити вас і ваш будинок від пожежі!

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button