Надзвичайні події (Відео)

Смертельна ДТП у Чернігові біля 5-ї школи: подробиці (Відео)

Дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів дедалі більше, на жаль, деякі з них закінчуються смертельно. Увечері 7 листопада в Чернігові по вулиці 1-го Травня легковик збив жінку, яка від отриманих травм загинула на місці події.

«За попередньою інформацією, опинилася на проїзній частині поза межами пішохідного переходу, який там же поряд і був. Тому на сьогодні слідство з’ясовує, чому людина була на проїзній частині та що зробив водій, аби цієї трагедії не сталося», — Віталій Копистко, пресофіцер Патрульної поліції області.

Також, за попередньою інформацією, відомо, що жінка не мала на одязі жодних розпізнавальних знаків чи ліхтарика.

«Ситуація в тому, що в населених пунктах здебільшого вимикається вуличне освітлення. Це вимушений захід, але безпека людей — у їхніх же руках. Це стосується як пішоходів, так і велосипедистів, автомобілістів. Те, що можна сказати напевно: кожна з цих автопригод сталася внаслідок порушення правил дорожнього руху. Єдина відмінність у тому, хто саме їх порушив. Із чотирьох ДТП за участю пішоходів, які сталися в місті Чернігові у вечірній час, принаймні щодо двох ми можемо сказати, що пішоходи перебували за межами пішохідного переходу», — Віталій Копистко, пресофіцер Патрульної поліції області.

Патрульна поліція звертається до містян, аби вони не нехтували правилами дорожнього руху. Це стосується як автомобілістів, так і пішоходів – вибирайте безпечну швидкість руху та не перевищуйте її, переходьте дорогу тільки у встановленому місці, яке забезпечене дорожньою розміткою та відповідними знаками. Та обов’язково убезпечте себе світлоповертальними елементами на одязі або ліхтариком. А перш ніж переходити дорогу – переконайтесь у безпеці цього рішення.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button