Політика (відео)

Адресна підтримка: жителі Чернігівщини отримали допомогу від «Європейської Солідарності» (Відео)

В період карантину, щоб ви могли бути здоровими, щоб у вас було що їсти… І це від Петра Порошенка, від його фонду «Європейська Солідарність», від нашої чернігівської команди. Все це для вас.

Наталії Семенівні – 90 років. Вона лежача. Доглядати стареньку доводиться доньці, яка також уже на пенсії. Партія «Європейська Солідарність» постійно дбає про таких людей. От і цього разу волонтери привезли жінкам продуктовий набір.

«Велике вам дякую. Хай Бог здоровя дає вам і мені».

Адресну допомогу вже отримали жителі Ніжинщини, Козелеччини, Чернігівщини, Менщини, Семенівщини та Прилуччини.

«На сьогодні діє сайт v2020.org.ua, на якому реєструвалися люди, які потребують допомоги, і ПП «Європейська Солідарність» долучилася до цієї допомоги. Разом із Фондом Петра Порошенка, ГО «Справа громад» і для нашої Чернігівської області ми отримали перший транш продуктових наборів, що їх доставляють по всій області», — Олег Шпак, керівник секретаріату Чернігівської територіальної організації партії «Європейська Солідарність».

«Дуже дякую партії «Європейська Солідарність» за таку підтримку, бо вона дуже зараз потрібна таким людям, як я. Важко, тому що зараз усе зупинилося і в професійній діяльності. Я зовсім без доходів, без допомоги», — Олена Баранова, мати-одиначка.

Особливо такої допомоги потребують пенсіонери. Для них це неабияка підтримка, особливо під час карантину.

«Дуже дякую. Це велика підтримка. Тому що в магазини так не ходиш. Звісно, потрібна допомога», — Олександра Седько, пенсіонерка.

«У мене пенсія 2600. Це мало. Я економлю, сама шию для себе, нічого купувати не треба. Але на продукти не вистачає. Звісно, вдячна», — Анна Гаєвська, пенсіонерка.

«Дуже дякую, бо зараз пенсія ще не відомо, як буде. Ще два дні до пенсії, хліба нема, картоплі теж нема, моркву поділила. Каші ще є трохи ячної, то й на завтра також зварила», — Ольга Мікконін, пенсіонерка.

Депутат Ігор Полуян розповів, що, окрім соціально незахищених верств населення, допомоги під час карантину потребують і жителі віддалених мікрорайонів Чернігова. Як приклад він навів Бобровицю, де нема аптек і супермаркетів.

«А оскільки транспорт не ходить узагалі, то якщо хтось захворів, вони не зможуть дістатися туди. І ми допомагаємо, постійно з командою «Європейської Солідарності» привозимо їм продукти, ліки. Цим ми знімаємо і соціальне напруження, і допомагаємо вірити в краще життя», — Ігор Полуян, депутат Деснянської районної у м. Чернігові ради.

Разом із Чернігівщиною допомогу від «Європейської Солідарності» отримали й інші регіони України. За один день різними областями роз’їхалися 5 тисяч продуктових наборів.

«На Чернігівщину вони будуть доставлені до немолодих людей, людей з інвалідністю і родин героїв, загиблих на війні. Від себе хочу особисто подякувати всім, хто став волонтером у цей непростий час. Залишайтеся вдома, будьте здорові», — Олександр Мисник, виконувач обов’язків голови Чернігівської обласної організації «Європейської Солідарності».

У партії кажуть, що таку допомогу надаватимуть і надалі. Окрім цього, завдяки Фонду Петра Порошенка та компанії «Рошен» в область вже доставлено понад тисячу захисних костюмів для медичних працівників Чернігівщини.

*Позиція

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button