Політика (відео)

Передвиборчий «театр абсурду» в Ічнянській ОТГ триває (Відео)

До виборів в Ічнянській ОТГ залишились лічені дні, та за лаштунками вирують справжні пристрасті. 21 жовтня Київський апеляційний суд постановив затвердити новий склад міської виборчої комісії. Адже стара не хотіла виконувати рішення суду про рівномірний поділ виборчих округів. Перше засідання вже новостворена комісія провела 24 жовтня, після нього голова відмовилась очолювати міську комісію.

«Там велика команда прийшла на це засідання, вона виявилась стресонестійкою і склала з себе повноваження», — голова районної виборчої комісії Олександр Яценко.

Розбалансованість у підготовці до виборів в Ічнянській громаді спостерігалась і наступного дня. Члени комісії майже годину прочекали бодай когось з її очільників.

«Кожна людина на роботі, мені теж є чим зайнятися. У мене немає вільного часу, щоб годину просто так витрачати.Неповага до членів комісії», — член міської виборчої комісії Оксана Павленко.

Увагу присутнім таки приділив заступник голови комісії та повідомив, що засідання переноситься на вечір, звинувачуючи в таких обставинах одну з політичних сил.

«У зв’язку з тим, що партія «Наш край» заважає нам підготувати засідання. Ми тут сидимо всі, а всі пеньки на «Наш край». Так неправильно – Неправильно», — заступник голови міської виборчої комісії Михайло Завада.

Дивну поведінку та необґрунтовані звинувачення керівників комісії пояснив голова районної виборчої комісії, мовляв, більшість цих людей уперше бере участь у виборах.

«Я прошу їх вибачити, абсолютно нові люди, які ніколи не брали участі у виборчому процесі, як поводитися – я підкажу», — голова районної виборчої комісії Олександр Яценко.

Свою непрофесійність і необізнаність більшість членів міської виборчої комісії продемонструвала вже на перенесеному засіданні. На порядку денному – затвердження виборчих округів.

«Вирівняти округи і затвердити в такій редакції: сільські округи залишити без змін, округи по місту Ічня № 1,2,3,4 вирівняти», — голова міської виборчої комісії Віра Кривенко.

По факту ж, попередній кричущий дисбаланс у кількості виборців в округах майже не змінився. Загальна кількість виборців на Ічнянщині  трохи більше 18,5 тис., усього 26 округів. Якщо поділити ці числа, то в середньому на округ має припадати близько 700 виборців.

«Найменша кількість – 125, найбільша – 1800 . Те саме, ця комісія наступає на ті самі граблі», — член міської виборчої комісії Оксана Павленко.

На зауваження ніхто уваги не звертає. Рішення приймається більшістю голосів. Вочевидь, і цим представникам виборчої комісії начхати на закон.

«Члени комісії тупо голосують і все, тупо голосують», — член міської виборчої комісії Ірина Неніч.

«Я новообраний голова тільки з третьої години дня, я ще не розібралася», — голова міської виборчої комісії Віра Кривенко.

Навіть технічно організувати вибори на високому рівні за такий короткий термін – відтепер надскладне завдання для новоствореної комісії.

«29 жовтня вже вибори, це просто нонсенс, це нереально за такий короткий термін», — кандидат у депутати Ічнянської міської ради Олена Бутурлим.

«Потрібне відтермінування, консультація із ЦВК, нехай би підказали, як правомірно нам далі діяти і що робити», — член міської виборчої комісії Ірина Неніч.

Аби зупинити неправомірні рішення, які ухвалює чергова міська виборча комісія, представники «Нашого краю» знову подали до суду.

Журналіст Аліна Клименко

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button