Перші вибори голів об’єднаних громад на ЧернігівщиніПолітика (відео)

Чи може мер Носівки Пугач зробити громаду успішною? (Відео)

Колись тут виготовляли красиві меблі, зараз же приміщення колишньої мЕблевої фабрики в центрі НосІвки нагадує скоріш руїни. Ще гірша ситуація із колишнім Молокозаводом, після закриття його розтягнули буквально по цеглинах.

Стільки людей там працювало, а зараз …залишились люди без роботи.

« Там є господар, приватні фірми, коли вони купували, це був 2000 рік, на сьогодні там залишилась земельна ділянка», — Носівський міський голова Іван Пугач.

Міський голова НосІвки розповідає, те, що залишилось від колишніх підприємств, пропонуватимуть інвесторам найближчими роками. Проте все це треба було робити значно раніше, впевнені місцеві мешканці.

Ще якби заводи запрацювали.

Всі хочемо, щоб краще життя наше було.

« Не шукаються інвестори, ніхто нічого не хочуть, просто не хочуть.Мабуть, їм невигідно, мабуть, вони не зацікавлені в нових робочих місцях», — депутат обласної ради Сергій Баришовець.

Схоже мер НосІвки не надто переймається і наповненням міського бюджету. Адже на території колишнього заводу «Победіт» кілька років працює фірма, що не сплачує податків. Виявляється, весь цей час вона просто не може оформити документи.

«Я писав і депутатські запити з цього питання, але відповіді немає. Це знаходиться в місті, це його ієрархія. Підприємство, яке працює, не платить податків до місцевого бюджету – це мінус нинішній владі», — депутат обласної ради Сергій Баришовець.

Іван Іванович же переконує – підприємство знаходиться за межами населеного пункту, а тому відповідальність перекладає на обласну адміністрацію.

«Вони виготовляють проектну документацію. У нас законодавство побудоване так, оренду починають платити тоді, коли оформляється повністю пакет документів, дозвіл на це дає обласна адміністрація, поки що в процесі», — Носівський міський голова Іван Пугач.

А тим часом міський бюджет втрачає чималі кошти, які можна було б витратити на нагальні потреби, яких у НосІвці чимало.

— По вулицях освітлення треба зробити, заасфальтувати.

Останнім часом дороги таки ремонтуються, але це скоріш нагадує передвиборну маніпуляцію та використання адмінресурсу, адже мер Носівки балотується на посаду голови новоствореної об’єднаної громади.

«Перед тим, як почались вибори, наш мер кинув, мабуть, усі кошти на ремонти доріг. Ремонтують і в сніг, і в дощ, і в мороз. Там просто засипали щебінкою і 2 см шару асфальту. Так, окозамилювання», — депутат обласної ради Сергій Баришовець.

До Носівської об’єднаної громади увійшло чотири навколишні села. Одне з них найпроблемніше – Володькова Дівиця. Проти входження цього села до об’єднаної громади виступав Носівський мер. Адже відтепер доведеться вирішувати чимало додаткових завдань. Та й реформу децентралізації, на відміну від свого опонента на виборах, Володимира Ігнатченка, чинний голова Носівки бачить дещо по своєму.

«Ігнатченкова позиція така: бюджет громади, надходження, які йтимуть із сільських рад, щоб ці кошти поверталися назад на розвиток цих сіл, а позиція нашого мера – неодноразово заявляв – треба розвивати Носівку і центр», — депутат обласної ради Сергій Баришовець.

Із власним вибором депутатів і голови Носівської громади її мешканці визначаться вже зовсім скоро. Переможці передвиборчої гонки стануть відомі вже 18 грудня.

Ще статті по темі

Back to top button