Політика (відео)

Енергетичне свавілля: Павло Петренко розкритикував тепловиків Чернігівщини (Відео)

«Енергетичні барони» у змові з місцевою владою роками висмоктують гроші з населення у вигляді колосальних тарифів за тепло. І це зважаючи на те, що в Україні встановлено гранично обґрунтовані тарифи на тепло, але люди насправді отримують у платіжках значно завищені ціни. На цьому наголосив сьогодні під час свого візиту до Чернігова міністр юстиції Павло Петренко.

«Ціна газу в Україні однакова для населення. Ціна тепла кардинально відрізняється в різних населених пунктах. Навіть у три рази є. Беремо для прикладу Чернігівці та Чернігів. У Чернівцях вартість тепла 1200 грн, у Чернігові – 1700 і деякі – по 1900. На місцевому рівні місцеві теплопостачальники спільно в змові з органами місцевого самоврядування встановлюють ціну на тепло. Крім вартості газу, втрат, ще додають повітря», — говорить Павло Петренко, міністр юстиції України.

За словами Павла Петренка, теплопостачальні підприємства Чернігівщини, які цинічні обманюють населення та наживаються на цьому, мають перевірити спеціальні органи.

«Вважаю, що будуть компетентні органи з цим розбиратися. На місцях влада розповідає, що це ж Київ підняв ціну на газ. Але питання – чому в Чернівцях і Франківську ціна на газ одна, яка менша на 20%, ніж у Чернігові. А в Кропивницькому на 40% ціна вища, ніж в інших містах. Тут дві складові: накручування через місцевих постачальників. Місцевий постачальник має стосунок до місцевої влади», — зазначає Павло Петренко, міністр юстиції України.

Але вже завтра уряд має ухвалити унікальне рішення, що покладе край енергетичному свавіллю на місцях.

«Завтра на уряді буде прийняте рішення про деякі питання захисту прав споживачів зі сплати комунальних послуг. І ми встановлюємо в рамках регулювання ціноутворення граничну межу на вартість тепла, з теплопостачання і на вартість гарячої води для обласних центрів і міст обласного значення. Також будемо ініціювати перевірки держаудитслужбою і правоохоронними органами роботи місцевих постачальників. У місті Чернігові два постачальники – «Облтеплокомуненерго» і «ТехНова»», — говорить Павло Петренко, міністр юстиції України.

Міністр юстиції також закликав суспільство не терпіти несправедливості та запевнив, що ситуація з нещирими монополістами зміниться.

«Закон зобов’язує місцевих постачальників надавати послуги за економічно обґрунтованою ціною? Зобов’язує. Вони це не роблять бо знають, що їм за це нічого не буде. Максимум – дорікнуть на нарадах. Буде інакше», — розповідає Павло Петренко, міністр юстиції України.

Ще статті по темі

Back to top button