Політика (відео)

Фінал перегонів по 206-му може бути з «сюрпризом», — політолог Давидюк

Політолог Микола Давидюк в ексклюзивному коментарі ЧЕline розповів про особливості виборчої кампанії по 206-му округу. Він, зокрема, проаналізував кампанію молодих кандидатів та їх шанси на перемогу, а також спрогнозував можливий розвиток подій у день виборів, 17 липня.

Чи унікальні вибори по 206 округу

— Ситуація, яка склалась, не прикрашає виборчий процес в Україні. І власне чернігівський округ не став виключенням. Схожа ситуація проходила і по 7 інших округах. Були системні порушення зі сторони тих людей, які мають певну лояльність від влади.

Це або висуванці БПП, або так звані «самовисуванці», які насправді клялись на Банковій, що вони по проходженню в парламент будуть членами коаліції: або явними, або прихованими. Тобто найголовніша їхня ціль – це прийти до влади і доповнити ту коаліцію, яка сьогодні існує».

Про боротьбу молодих кандидатів проти «замажорних»

— Власне щодо ходу самої кампанії. Молодим політикам, які балотувались надзвичайно важко було пройти через оцей бар’єр. Тобто вони боролися не за свої голоси, а вони більше боролись проти системи. Тобто системи судів, системи міліції, системи ЦВК. Системи цих всіх «замажорних» кандидатів, які прийшли туди просто скупати голоси. Можна сказати, що хід кампанії міг бути в рази якіснішим, якби влада за цим пильнувала і не була зацікавлена в проведенні до парламенту лояльних до себе кандидатів».

Прогнози соціологів та підкуп виборців можуть не спрацювати на виборах по 206 округу

— Ми ще не знаємо результату. Тобто завтра може один з молодих політиків виграти. Все. Крапка. Ми не знаємо як завтра проголосують. Всі соціології, які на сьогоднішній день там є – це не 100% результат. 100% результат ми почуємо в понеділок, який зачитає ЦВК. Я думаю, що може виграти один з таких молодих політиків.

Навіть роздавши гроші і гречку, схема може не спрацювати. Люди можуть не прийти. І умовно явка може бути 20% з яких прийдуть представники тієї партії і чи того кандидата. І тоді роздана гречка по всьому округу може нічого не вартувати».

«Що день прийдешній нам готує»

— Зрозуміло, що будуть там провокації що будуть і каруселі якісь організовувати і зірвати десь на якихось дільницях, але я не думаю, що будуть там якісь серйозні акції. По суті вони пройдуть спокійно, хоч і з певними порушеннями.

Ще статті по темі

Back to top button