Перші вибори голів об’єднаних громад на ЧернігівщиніПолітика (відео)

Хочу змінити життя людей у Сновській громаді, — Володимир Гордюк (Відео)

Розбиті дороги по селах, занепала інфраструктура, застаріле вуличне освітлення – щодня таку картину бачать жителі Сновського району. Ми ж побували в серці краю – в місцевій лікарні, і були шоковані тим, що там почули.

— Наприклад, у нас флюорограф, який працює, він 1989 року випуску і потребує покращення також у нас старий рентген апарат 1989 року випуску, старий автоклав 1992 року,- Ірина Якубовська – заступник головного лікаря Сновської ЦРЛ.

Сновська центральна районна лікарня обслуговує понад 20 тисяч мешканців району. Нині, в період гострих вірусних захворювань, відділення переповнені. Пацієнтів не лише лікують на старому медичному обладнанні, ба, більше – лікарню погрожують закрити. Зберегти лікувальний заклад можна, в цьому переконаний кандидат на посаду голови Сновської ОТГ Володимир Гордюк, але зміни можливі лише після виборів.

— Ми збережемо нашу лікарню, бо повноваження будуть у наших руках і рішення будемо приймати самі з депутатами цієї громади,- Володимир Гордюк – кандидат на посаду голови Сновської ОТГ.

Сновська об’єднана територіальна громада утворилася цієї осені. У її складі – всі села району з центром у Сновську. Це одна з начисельніших ОТГ на Чернігівщині. Й одна із найбідніших. Порятунок Володимир Гордюк вбачає в інвестиціях. За допомогою грошових надходжень від іноземних донорів можна створювати підприємства та відновлювати інфраструктуру соціальних закладів. Бо, наприклад, половина шкіл і дитячих садків Сновщини потребують ремонту і негайного утеплення, а держава на це коштів не дає.

— Утеплюючи школи і садки, ми не лише зберігаємо здоров’я дітей, а й економимо кошти, які потім використовуємо на утеплення шкіл нам би хотілося, звісно, щоб було краще в нас,- Віктор Криницький – інженер Сновського районного відділу освіти.

Коли Володимир Гордюк стане головою Сновської об’єднаної територіальної громади, він обіцяє суцільні зміни в житті свого краю.

— Я народився і виріс у Щорсі. Я його дуже люблю хочу допомогти рідному району та місту в об’єднаній громаді,- Володимир Гордюк – кандидат на посаду голови Сновської ОТГ.

Отримавши повноваження і збільшений у три, а то й чотири рази бюджет, він планує реалізувати низку завдань – відновити старі дороги, модернізувати вуличне освітлення, удосконалити систему збирання і вивезення твердих побутових відходів, оновити заклади соціальної сфери. Візьметься Володимир Гордюк і за головний документ міста – Генеральний план.

— Люди зараз страдають чого? Бо нема де жити я навіть не знаю, де зараз будують. У нас у Щорсі я не бачу, не чула, щоб будували,- Ольга Горохова – жителька села Займище.

Що таке Генеральний план міста – Сновськ не чув ще з часів розпаду Радянського Союзу. Стільки ж часу в районі не будували житла. А відтак сюди не хочуть їхати молоді спеціалісти, переконаний Володимир Гордюк.

— Більше 20 років ми не маємо Генплану, і з цього приводу немає можливості покращувати інфраструктуру та вести будівництво в нашому районі,- Володимир Гордюк – кандидат на посаду Сновської ОТГ.

Перші вибори депутатів і голови Сновської об’єднаної територіальної громади пройдуть 18 грудня. Відтоді, як обіцяє Володимир Гордюк, розпочнеться нова історія в житті Сновського краю. І те, що вона буде успішною, вже продемонстрували 5 створених на Чернігівщині об’єднаних територіальних громад. Нині вирішують важливі соціальні питання.

Ще статті по темі

Back to top button