Політика (відео)

Команда переможців йде на місцеві вибори: на Чернігівщині пройшов форум партії «НАШ КРАЙ» (Відео)

*Актуально

Мета партії «НАШ КРАЙ» – зробити життя кожної громади на Чернігівщині комфортним для її мешканців. У команді політичної сили є фахівці, які знають, як залучати інвестиції до громад, вирішувати інфраструктурні питання та створювати нові робочі місця. Усі вони зібралися на обласному форумі політичної сили.

«Наша команда принципово відрізняється від інших політичних сил, бо в наших лавах – представники різноманітних професій, які готові працювати на благо кожного населеного пункту та реалізовувати свій досвід на місцях. У пріоритеті – високі стандарти життя людей, а не чиновників», — Борис Приходько, народний депутат України.

Тож уже створено програму для розвитку кожного населеного пункту. Вона налічує 7 кроків, що стосуються, зокрема, освіти, медицини, спорту. Їх презентували фахівці з кожної сфери, які долучилися до команди «НАШОГО КРАЮ».

«Моя особиста мета – захист культури і розвиток спорту на Чернігівщині. Я сам багато років займався спортом. І впевнений, що це шлях до здоров’я наших людей. Насамперед я говорю про доступ дітей до спортивних об’єктів із висококваліфікованим персоналом і тренерами», — Віталій Лічман, депутат Сухополов’янської ОТГ, засновник спортивної школи.

«Ми будемо відстоювати ФАПи, фельдшерсько-акушерські пункти. Вони мають бути організовані так, щоб надавалася безперервна допомога населенню. Необхідно також забезпечити мережу аптечних закладів», — Олена Борисюк, заступник головного лікаря «Новгород-Сіверського центру первинної медико-санітарної допомоги».

«Ми будемо відстоювати та контролювати реалізацію конституційного права громадян на доступну та безоплатну дошкільну і шкільну освіту. Необхідно налагодити транспорт, щоб діти могли дістатися садочка, школи», — Володимир Король, викладач Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя

Особливу увагу приділили розвитку економіки, інфраструктури та сільського господарства.

«Ми об’єднуємо всіх аграріїв, які підтримують наші ідеї, і будемо допомагати, вкладаючи кошти, не тільки наш народний депутат, якого виберемо ми за 208-м округом, а й ми самі, аграрії. Господарювати на землі повинні фермери та сільгосппідприємства, засновниками яких є українці», — Валерій Колоша, представник Веукраїнської аграрної ради в Чернігівській області, директор ПСП «Пісківське».

«Ми відстоюватимемо та контролюватимемо підтримку вітчизняного виробника. Виробництва, розташовані на території громад, повинні інвестувати свій дохід саме в громади. Насамперед це стосується ресурсодобувних підприємств», — Наталія Копиця, керівник провідного підприємства (м. Ніжин).

«У кожному місті має бути затверджений генплан. Де можна будувати багатоповерхівку, де не можна рубати дерево, де історичний район, де промислова зона. І це все має бути у відкритому доступі. Ключовий пункт – це відстоювати та контролювати створення ЦНАПів там, де їх нема», — Павло Солодовник, журналіст, директор «Челайн Медіа Груп».

П’ять років тому команда «НАШОГО КРАЮ» розпочала децентралізацію, яку успішно впроваджували в області.

«Ми підтримували людей навіть у тих випадках, коли влада не бачила в тому чи іншому районі ОТГ. До прикладу, Височанська ОТГ 8 разів подавала до Чернігівської ОДА документи і лише після втручання нашої Асоціації та народного депутата Валерія Давиденка отримала позитивний висновок. Нам вкрай необхідно зберегти напрацювання децентралізації та не допустити згортання повноважень ОТГ», — Ірина Грозенко, депутат Чернігівської обласної ради («НАШ КРАЙ»).

Під час форуму політична сила представила команди кандидатів у депутати рад різних рівнів і на голів громад. Загалом це більш ніж півтори тисячі представників партії, які готові працювати на благо жителів області.

«Місцеві вибори – це можливість змінити ситуацію в рідному селі, місті, селищі. З упевненістю можу сказати, що наша команда впорається з цим. Настав час господарників і професіоналів. Час рятувати рідні міста й села від некомпетентної влади», — Борис Приходько, народний депутат України.

Окрім цього, «НАШ КРАЙ» готовий боротися за чесні вибори на Чернігівщині. Тому політична сила розробила відповідний меморандум, до якого закликала доєднатися й інші партії.

Журналіст: Ольга Лазун

Оператори: Роман Лазун, Олександр Федорок

Ще статті по темі

Back to top button