Політика (відео)

Знесення дерев, мерські мрії та закриття супермаркетів: подробиці виконкому в мерії (Відео)

Уздовж вулиці Героїв Чорнобиля планують спиляти 92 дерева. Зелені насадження зносять у зв’язку з реконструкцією дороги від проспекту Миру до вулиці Алексєєва. Таке рішення ухвалили під час засідання виконкому в міській раді. Та начальник КП «Зеленбуд» зазначає, що в процесі виконання робіт намагатимуться не чіпати деякі з них.

«Там дерева фруктові здебільшого. І були висаджені, я так розумію, мешканцями цієї вулиці, але ж за межами своїх приватних ділянок. Деревом вважається будь-яка рослинність зі стовбуром понад 5 см. Тому ми будь-яку поросль пишемо як дерево. Є і 10 см, є і 13 см, є і великі дерева також», — начальник КП «Зеленбуд» Роман Старіков.

Під час виконкому міський голова скористався нагодою і дорікнув начальнику управління транспорту щодо його роботи. Причиною стали скарги від мешканців міста щодо курсування 41-го та 26-го автобусних маршрутів.

«Або ти керуєш процесом, або зараз ти зайва ланка в цьому ланцюгу. Щиро я тобі добра хочу, Сашо, але хочу, щоб обов’язки ти свої виконував більш відповідально», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Також виконавчий комітет надав дозвіл на укладання договору з товариством «ПРОТЕК СОЛЮШНЗ УКРАЇНА». Завдяки цьому Чернігівська міська лікарня № 1 зможе придбати систему ультразвукової діагностики експертного класу за майже 6 мільйонів гривень. Мер дав добро на таку покупку.

«Вона проводить дослідження за рахунок компресійної еластографії. Після того, як ми отримаємо апаратуру, проведемо випробування, тільки після цього будуть перераховані кошти», — начальник управління охорони здоров’я ЧМР Владислав Кухар.

Під час засідання міський голова поділився своєю мрією. Він хоче створити хаб для туристів, де вони зможуть отримувати інформацію про цікаві для них локації. Та фінансову складову здійснення мрії наразі не обговорюють.

«Можливо, зробити це за Історичним музеєм. У мене така мрія, щоб там сформувати такий собі хаб, це умовно. Далі ми закінчимо середню і верхню частину Валу. Я особисто буду займатися промоушеном, тому що зараз я вважаю, що це реально», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По Любомира Боднарука з’явиться каналізація

Також під час виконкому мер розкритикував проєкти, подані на затвердження управлінням капітального будівництва, та порівняв один із них з сільською хатою.

«Ще б трошки – це така вже сільська хата, ми собі будуємо в мікрорайоні сільську хату. Тут ще курятник, господарство таке і нормально», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

А от несплата боргових зобов’язань однією з відомих мереж супермаркетів наштовхнула мера на рішення виступити з клопотанням до відповідних органів, аби ті перевірили магазини на відповідність пожежним і санітарним нормам.

«Щодо питання взагалі функціонування цих закладів. Моє глибоке переконання, що зараз значна частина цих магазинів перетворюється вже на ганделики», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Також обговорили питання щодо прокладання каналізації вулицею Любомира Боднарука та надання матеріальної допомоги з народження дитини 153 чернігівкам.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button