Політика (відео)Суспільство (відео)

Рокіровка депутатів і ситуація в прикордонні: сесія Сновської міськради (Відео)

Депутатські зміни, фінансування діяльності органів самоорганізації населення та низку інших важливих для громади питань ухвалили на черговій сесії Сновської міськради. Одним з основних напрямів діяльності для благоустрою сіл прикордоння є програми підтримки органів самоорганізації населення. Під час сесії затвердили бюджет фінансування попередньо створених ОСН Сновської МТГ.

«Ми продовжуємо програму, яка була прийнята ще минулого року. Зараз ми виділили кошти, бо в нас, за підсумками трьох місяців, фінансово це було можливо, тому за кількістю населення ми виділили там, де більше тисячі населення: Кучинівка – 20 тисяч гривень, Тихоновичі, приблизно 700 населення, – 17 тисяч гривень, Хотуничі, найменше село, то 7 тисяч гривень», — голова Сновської міської ради Олександр Медведьов.

Органи самоорганізації населення – це ефективний інструмент взаємодії між жителями села та вищим керівництвом громади, що сприяє активному розвитку сіл ТГ.

«Вони збираються, обговорюють нагальні проблеми. Якщо в масштабах розбиратися, то це дуже корисна штука, бо не кожен може піти до керівництва громади і висловити свою думку, а так люди з народу ретранслюють ідеї, обговорюють проблеми рідного села, благоустрою, пропозиції», — депутат Сновської міської ради Павло Солодовник.

Розглянули також кілька депутатських рокіровок у Сновській міськраді: достроково припинили повноваження депутатів Анни Полюшко та Ганни Гукун, натомість визнали депутатські повноваження Ірини Мундурс. На тлі цього погодили і внесення змін до рішень міської ради.

«Наші депутати покидають нас, тому склад постійно змінюється, але загалом нагальних питань не було», — депутат Сновської міської ради Наталія Єфименко.

Блоками затвердили земельні та комунальні питання. Загалом сесія минула доволі швидко та злагоджено, адже всі члени профільних комісій завчасно доволі плідно попрацювали над розглядом питань.

«Сесія була добре підготовлена, минула оперативно та швидко. Розглянуті питання стосувалися сьогодення нашої громади та майбутнього нашої громади. Переважно це питання комунальної власності, земельні, бюджетні питання та внесення змін до різних програм, які є основними для нашої громади та потребують нагального вирішення», — депутат Сновської міської ради Наталія Добненко.

Утім, найактуальнішими питаннями для прикордоння залишаються його щоденні обстріли та сотні сімей, які, попри небезпеку, залишаються в рідних домівках і відмовляються від евакуації. Відомо, що на території громади діє низка програм для забезпечення умов безпечного вивезення людей, утім, чимало місцевих відмовляються залишати критичні населені пункти.

«Найактуальніше — це безпека нашого старостинського округу: Гірськ, Єліне. Їх вирішують у міру можливості»,  — депутат Сновської міської ради Наталія Єфименко.

«Ми – громада, що належить до громад із бойовими діями, тому дуже хвилює життя наших співгромадян, земляків, які перебувають у дуже близькому прикордонні до російської федерації, вони переживають щоденні обстріли та різний негативний вплив», — депутат Сновської міської ради Наталія Добненко.

Через щоденні обстріли прикордоння життя населених пунктів буквально паралізоване. Залишаючись у пастці ворожих атак, місцеві жителі не мають можливості працювати й належним чином отримувати деякі послуги.

«Це дороги, звісно. Це забезпечення людей усім необхідним. Багато хто залишився на прикордонні без роботи. Щоб поля оброблялися, звісно, це і дохід, і робота для людей», — депутат Сновської міської ради Марія Малетич.

Та попри всі виклики, прикордоння Чернігівщини продовжує вражати своєю силою та витримкою. Підступні злодійські обстріли не здатні знищити волелюбство українців, і сталеве прикордоння Чернігівщини є доказом цього.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button