Політика (відео)

У Чернігові зірвали сесію: громади бунтують проти «лісової мафії» (Відео)

Сесія Чернігівської обласної ради розпочалася з плеяди мітингів, ними й завершилась. Протестуючи проте впертого небажання частини обласних обранців передавати лісове господарство на місця, колектив Городнянського лісгоспу заблокував сесію через ігнорування їхніх законних вимог.

«Від цього часу «Городняагроліс» не буде підпорядковуватись і завтра звернеться до суду, оскільки обласна рада закорумпована. А голова обласної ради боїться сам ухвалити рішення», — розповідає Володимир Кузьмін, економіст ДП «Горднярайагролісгосп».

«Питання передачі комунальних лісів місцевим територіальним громадам, сільським радам», —  говорить Юрій Болоховець, депутат Чернігівської обласної ради («Аграрна партія»).

««Наш край» до кінця буде підтримувати об’єднані територіальні громади в питанні передачі лісів», — заначає Ірина Грозенко, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

Працівників лісу і тих, хто їх підтримував, за те, що вони відстоюють право громад, деякі обранці від народу в чому лише не звинувачували: і в хаосі, і в перебуванні не на робочому місці, і навіть у сепаратизмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля облради мітинг

«Ви бардачите на всю Україну, то не мутіть в області, будь ласка», — наголошує Іван Якуб, депутат Чернігівської обласної ради («Батьківщина»).

«І, не дай Бог, щоб нас ще звинувачували в кроках до сепаратизму», — говорить Ігор Вдовенко, голова Чернігівської обласної ради.

«Є встановлені законом порядки і є процедурне питання, як повинно вирішуватись», — відзначає Олег Авер’янов, депутат Чернігівської обласної ради («Радикальна партія»).

«Ми просто можемо втратити оту курку, яка несе хай не золоті, але хоч які-небудь яйця до нашого бюджету», — зауважує Тетяна Ковальчук, депутат Чернігівської обласної ради («Опозиційний блок»).

«Я прошу керівників провести службову перевірку, чому працівники не перебувають на своєму робочому місці, які втрати несе наше комунальне підприємство. Вже дістали», — говорить Дмитро Блауш, депутат Чернігівської обласної ради («Радикальна партія»).

«Та ви що?! Ви що, окрема держава. Передайте їм ліси».

У відповідь отримували вже традиційні для двох українських Майданів лозунги.

«Ганьба, ганьба, ганьба, ганьба».

«Нам чомусь радо віддають освіту, культуру і все інше. Там, де ми витрачаємо ті кошти», — зазначає Сергій Гарус, голова Іванівської об’єднаної громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мітингарі обіцяють блокувати 15 сесію облради

«Це не власність обласної ради, це спільна власність. Ми віддавали її для ефективного керування, сьогодні ми не бачимо ефективного управління», — говорить Андрій Богдан, голова Городнянської об’єднаної громади.

«Давайте підтримаємо оцих людей, які прийшли. Тому що завтра приїдуть усі лісгоспи», — наголошує Володимир Лобосок, депутат Чернігівської обласної ради («БПП»).

Причина пошуку зачіпок, щоб не підтримати вимоги громади, може полягати в проведенні банального сценарію 90-х років – коли трудові колективи підприємств і колгоспів отримали акції та створили акціонерні товариства. Кому вони належать, зараз відомо всій країні.

«Наша команда виступає за те, щоб передати ліси людям, ми взагалі сперш говорили, що треба створити акціонерне товариство», — розповідає Дмитро Блауш, депутат Чернігівської обласної ради («Радикальна партія»).

Як підсумок лісівники почали апелювати, що закон зобов’язує обласну раду передати їм у комунальну власність природні ресурси, які належать людям на місцях. Пообіцяли подати до суду. У відповідь у роботі сесії була оголошена перерва на невизначений термін.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

6 коментарів

  1. Все тіж злочиннічиновники обласної ради мутять воду в області Вдовенко ,Блауш,Болоховець,Пащенко,ви памятаєте ДП Козелецьрайагролісгосп як вони ці…. колотили бо директор Вохмінцев відмовився підписувати незаконну передачу лісів під парк сафарі де владні чиновники відмили 15 млн.євро на будівництво нібито для утримання рідкісних тварин і що там тримають трьох коней.

  2. Відповідно стану в країні Чернігівська обласна рада є сеператисти СБУ,прокуратура приміть міри до чиновників обласної радибо самжі стаєте заручниками виниклої ситуації.

  3. Прокуратура а коли ви уже посадите сімейку наркоторговців Блаушів вониж і ваших дітей.внуків підсадять на наркоту.

  4. Как не печально звучит : -как дерибанили деньги, леса, землю, да в пообще всю Украину!так и деребанят дальше! И с этим мы не чего не можем поделать!
    Жаль что смертной казни у нас в стране нет! Пример Вам Китай

  5. Треба брати вила та розганяти цих прокурорів та обласну раду.

  6. Ворон ворону око не виклює…

Back to top button