Політика (відео)

У чернігівській «Опорі» розповіли про підкуп у день виборів (Відео)

Громадянська мережа «Опора» в Чернігівській області провела підсумкову пресконференцію, на якій її координаторка розповіла про зафіксовані факти порушень у день виборів.

Виборці кілька разів намагалися винести бюлетень, псували його. Траплялися й сутички.

«Виник конфлікт і штовханина між спостерігачами партії «За майбутнє», які намагалися подивитися бюлетені, та головою дільничної комісії»,- Наталія Висіканець, координаторка Громадянської мережі «Опора» в Чернігівській області.

Відзначалося недостатнє забезпечення дільниць антисептиками та масками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна з ТВК Чернігівщини завчасно покинула робоче місце

«Фіксували не всюди забезпечення антисептичними засобами. Більшість членів комісій маски купувала за власний рахунок»,- Наталія Висіканець, координаторка Громадянської мережі «Опора» в Чернігівській області.

Також в «Опорі» акцентували на незначних чергах виборців на вулиці. Поговорили і про підкуп. Галасу з цього приводу було багато.

«Кілька разів особисто мені телефонували представники різних політичних сил і говорили про ймовірний підкуп виборців на тій чи іншій дільниці. На деяких ми були саме в той момент, але такі факти не підтверджувалися»,- Наталія Висіканець, координаторка Громадянської мережі «Опора» в Чернігівській області.

Окремо омбудсменка із захисту виборчих прав повідомила про недоступність більшості дільниць для людей з інвалідністю. Загалом це стало скоріш не новиною, а стабільною негативною традицією на всіх виборах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button