Політика (відео)

Нардеп Кужель вивела на чисту воду податкові схеми мерії Чернігова (Відео)

Нардеп Олекснадра Кужель звинуватила міську владу в неспівпраці з бізнесом.

Вона заявила, що податки задушили людей і тому місцеві бюджети не отримують належних доходів.

—  Ти ж розумієш, що оборотних засобів немає! Ти ж розумієш це!  — так ємоційно вона звернулась до міського голови Чернігова.

У своє виправдання міський голова підкреслив, що питання про зниження земельного податку є у порядку денному. Далі подаємо суперечку нардепа та міського голови.

— Ні, там проведено хитро. Ти звільниш (від оподаткування) тільки хазяїнів ринку. Ти не звільниш підприємців, а даси їх тільки пільгу з того, що ти збільшив в півтора рази, тільки 33 %, — пояснила суть питання Кужель.

— Ні. З одного відсотка, — заперечив міський голова.

— Все одно, в тебе в два раза бізнес, буде платити дорожче ніж в Києві. Як же ти стимулюєш створення робочих місць в Чернігові, — наполягала на своєму Кужель.

— У нас не буде дорожче. У нас оцінка землі проводилась в 2008 році, і вона в рази нижча ніж в Києві, — сказав мер.

—   Запроси бізнес, запроси ацоціації. Зустрінся з ними, відповіла нардеп.

— Питання ставки може розглядатися тільки в комплексі з абсолютними надходженнями, — міський голова.

— Ще раз кажу. Ти отримаєш більше. Тому що якщо я тобі заплачу податок на землю і не зможу заплатити зарплату, я закриюся. Подивись, вони закриваються. У тебе третій місяць падають надходження, — підкреслила Олександра Кужель.

— Я вивчав статистику по містах України в абсолютних надходженнях з податку на землю, у нас, — спробував пояснили голова Чернігова.

— У тебе сама низька кількість робочих місць, — зазначила нардеп.

— Да є ця проблема, — мер.

— Тому треба навпаки. Не підвищувати податок на землю зживих. А підняти можливість створення максимуму з існуючого, — додала Кужель.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Баба зверюга , дала пинка атрошке
    понятное дело что если атрошка приходил к власти подкупом то ему ннадо отбивать бабло, а у кого отбивать верно у тех кто брал деньги тоесть у народа , а всякие разные изощренные схемы это не новость для атрошки который вылез из партии регионов

  2. Золотой батон говорить может сколько угодно, а вот делать? Делает он только то, что выгодно лично ему и не каплей больше. Можно подумать, ему на самом деле интересно, кто и из-за чего закрывается в Чернигове… Пока процветают его предприятия, мэр спокоен и делает то, что велят сверху…

Back to top button