Політика (відео)

В очікуванні зими: у Чернігові чимало багатоповерхівок чекають відновлення (Відео)

Чимало багатоквартирних будинків у Чернігові, які постраждали під час активних бойових дій, досі не приведені в належний стан. Низка причин сповільнює весь процес. Чернігівці через це б’ють на сполох, адже на вулиці – осінь і зовсім скоро зима. На черговому засіданні виконавчого комітету Чернігівської міськради обговорили нюанси ремонтних кошторисів.

«Капітальний ремонт, аварійно-відновлювальні роботи житлового будинку за адресою П’ятницька, 47 – 450 тисяч, і далі корегування щодо кожного будинку: десь додається, десь мінусується. Будинок Толстого, 122, 352 тисячі додається. Будинок Толстого, 118Б знімається. І для кожної адреси вказані суми, в яких корегується остаточний кошторис», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Також обговорили коригування кошторисів для капітальних ремонтів.

«Починаючи з номера 270 – це капремонт П’ятницька, 47. Триває коригування кошторисів для капітальних ремонтів. І закінчуючи Мазепи, 56 – триває корегування щодо капітальних ремонтів. Останні дві адреси – фінансування технічного обстеження. Це Миру, 249 і Чорновола, 15», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Також проголосували за внесення змін до бюджету на 2022 рік. Тепер громада Черніговаматиме резерв пального та нові пункти спостереження. Увійшли сюди і кошти для вищезгаданих пошкоджених будинків.

«Створення резерву пального, також у межах управління охорони здоров’я здійснюється перерозподіл між пологовим будинком і міською стоматологічною поліклінікою на проведення ремонту кабінетів.

Перерозподіляються кошти на облаштування пунктів спостереження та проведення технічного обстеження пошкоджених об’єктів», — начальник фінансового управління Чернігівської міської ради Олена Лисенко.

За інформацією Інституту підготовки й досліджень ООН, у Чернігові 974 споруди зазнали пошкоджень. Серед них – сотні домівок українських родин, яким зараз ніде зимувати та які чекають на допомогу і вірять, що отримають її.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button