Політика (відео)

Захист медичних працівників: сім лікарень області отримали допомогу від «Європейської Солідарності» (Відео)

Міська лікарня Ніжина визнана одним із семи базових медичних закладів області, де лікують хворих на коронавірус. Для цього тут передбачили 30 місць. Двох людей уже виписали додому. Наразі тут перебуває одна жителька Носівщини.

«Їй більше 60 років. Якщо я не помиляюся, 67 років. Ця жінка має багато супутніх захворювань. Але все-таки лікування дає позитивну динаміку», — Олександр Костирко, генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького».

 «Стан її зараз середнього ступеня тяжкості. Вона йде на поправку. Вже ми зробили один аналіз контрольний, ПЛР-дослідження. Отримали результат, він негативний. Другий відібрали, ну, поки що результату немає», — Олена Шейко, медичний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького».

Генеральний директор каже, що в лікарні виділили обсерваційне приміщення. Усі медичні працівники регулярно проходять ПЛР-тестування, яке наразі не дало жодного позитивного результату. Вберегтися лікарям допомагають засоби індивідуального захисту. Партію захисних костюмів надав медичному закладу і Фонд Петра Порошенка.

«Якість тканини відповідає стандартам. Найголовніша умова – щоб він не промокав. Він ламінований, щоб не проникала вода та вірусні мікрочастинки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики Куликівщини мають кращий захист у боротьбі з коронавірусом

Таку ж допомогу представники партії «Європейська Солідарність» привезли і до Козелецької районної лікарні. Тут запевняють, що такого запасу костюмів медикам вистачить на два тижні роботи в безперервному режимі.

«Вони значно кращі, ніж ті, що пропонують вітчизняні виробники, бо тканина водовідштовхувальна. Вони дуже надійні, зручні, працюємо ми тільки в засобах індивідуального захисту. На сьогодні потреба існує нагальна, бо виділяється за державні кошти певна кількість засобів захисту, але їх недостатньо», — В’ячеслав Приліпко, директор КНП «Козелецька ЦРЛ».

Засоби захисту привезли і до обласної дитячої лікарні, інфекційне відділення якої готове приймати малечу з коронавірусом.

«У нас там 50 ліжок, 8 боксів, 12 напівбоксів. Палати є. Окрім цього, якщо збільшиться захворюваність дітей, то ми вже думаємо розгортати додаткові місця на Пирогова. Тому дуже вдячні благодійникам за таку допомогу», — Людмила Кривець, заступник генерального директора Чернігівської обласної дитячої лікарні.

Лікарні області отримали по сто високоякісних костюмів корейського виробництва. Окрім цього, благодійний фонд надав і захисні окуляри.

«Окуляри саме ті, які потрібні, згідно з вимогами. Вони щільно прилягають. Вентиляційні отвори є тільки ті, що потрібні, згідно з нормативами. Тому величезна подяка. Я передам це персоналу. Це ми використовуємо в інфекційному відділенні. Сподіваюся, що воно не пошириться на інші структурні підрозділи», — Яна Погоріла, головний лікар Прилуцької ЦМЛ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики Михайло-Коцюбинської громади отримали допомогу від благодійного фонду

Насамперед костюми передали лікарням першої хвилі. Адже, як зазначили в «Європейській Солідарності», засобів індивідуального захисту на Чернігівщині не вистачає.

«У нинішній поїздці по області ми були в Козельці, Ніжині, Чернігові та зараз отут, у Прилуках. Ми бачимо, що це була правильна тактика і стратегія. Тому що навіть якщо десь є невеличка кількість, то треба більше, тож ця ініціатива Фонду Петра Порошенка і «Європейської Солідарності» є конче необхідною», — Микола Величкович, народний депутат України з фракції «Європейська Солідарність».

Виконувач обов՛язків очільника обласної організації «Європейська Солідарність» Олександр Мисник зазначив, що захист медичних працівників під час пандемії дуже важливий. Адже захворюваність лікарів по Україні дуже висока.

«За 11 днів у нас захворіло приблизно 800 медичних працівників. Тобто зараз статистика щодо медичних працівників у нас найвища в світі. З огляду на те, що захворюваність серед інших країн найнижча у світі, то відсоток серед медичних працівників дуже високий», — Олександр Мисник, в.о. голови Чернігівської обласної організації «Європейської Солідарності».

Також він зазначив, що політична сила ініціює законопроєкт, що передбачає страхування медиків.

«Яким передбачаються значні суми виплат; якщо, наприклад, медичний працівник захворів, то це буде приблизно 200 тисяч гривень, якщо це летальний випадок – то це 1,5 млн грн. Це і соціальний захист медичних працівників», — Олександр Мисник, в.о. голови Чернігівської обласної організації «Європейської Солідарності».

Окрім цього, захисні костюми отримали й медики Прилуцької районної лікарні, яка визначена як заклад третьої хвилі. Але тут уже готуються до прийому хворих.

«Потрібно дуже багато костюмів, тому що кожну зміну нам треба одягнути, щоб захистити медиків від зараження цією хворобою. Тому я дуже вдячний за благодійну допомогу. Навіть сьогодні, якщо надходять хворі з підозрою, ми використовуємо ці костюми», — Володимир Колейко, генеральний директор КНП «Прилуцька ЦРЛ».

Костюми надавали медичним закладам у два транші. Першими їх отримали Друга міська лікарня Чернігова та Чернігівська районна. Загалом допомогу вже отримали сім лікарень області. Усього півтори тисячі костюмів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button