Спорт (Відео)

Дівчата в панкратіоні: тренер Сергій Петрикей — про «слабку стать» у бойовому мистецтві (Відео)

Чомусь заведено вважати, що дівчатам нема місця в жорсткому спорті. Та навряд чи таке судження здатне позбавити когось бажання займатися. Швидше, навіть навпаки – породжує бажання зайняти стале місце на спортивному олімпі. Про дівчат, які займаються бойовими мистецтвами, ми розпитали Сергія Петрикея, тренера з панкратіону.

«Це твердження уже давно морально застаріле. У нас вже більш ніж 15 років наша секція досить популярна серед дівчат. І зараз, певне, приблизно 15-20% наших вихованців – дівчата», — Сергій Петрикей – президент Чернігівської обласної федерації з панкратіону.

Спорт – це справжній гарт тіла та духу, і саме по це більшість приходить у цю сферу. І за умови повної віддачі отримує бажане.

«Будь-який спорт корисний, якщо займатися ним не дуже фанатично. Бо професійний спорт – не зовсім про здоров’я, але там є інші плюси. Але загалом це єдиноборство, яке дає змогу відчувати впевненість, яке в складні часи виховує в дівчатах упевненість», — Сергій Петрикей – президент Чернігівської обласної федерації з панкратіону.

Серед вихованок клубу пана Сергія чимало тих, які професійно займаються спортом і, що найважливіше, виступають на світових аренах.

«У нас дуже багато дівчат, традиційно чемпіонок світу. У нас є покоління, де старша сестра, а разом з нею і молодша виступають. Одна чемпіонка світу, друга чемпіонка світу. Дівчата у нас виступали на професійних змаганнях, у клітках – це за ММА», — Сергій Петрикей – президент Чернігівської обласної федерації з панкратіону.

Тож думка, що, мовляв, «дівчатам не місце в спорті», морально застаріла та навряд чи має щось спільне з сучасністю. Окрім цього, пан Сергій наголошує, що зараз спорт – панацея та справжній антистрес для дітей.

«Спорт саме в цей час – дуже важливий. Зараз діти віддані майже самі собі. Школа – проблематично: тривоги, світло, інтернет. Діти залишаються самі. Вони не мають із ким спілкуватися, не мають із ким сісти та просто розказати щось. Коли діти приходять і спілкуються зі своїми однолітками, вони викидають негативні емоції з себе. Зараз от було тренування на восьму годину, і діти встають і йдуть на 8-му ранку на тренування», — Сергій Петрикей – президент Чернігівської обласної федерації з панкратіону.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button