Спорт (Відео)

Корейський лижний тріумф – головна вершина чернігівського спорту (Відео)

Обласні спортивні функціонери Чернігівщини відзвітували про досягнення наших спортсменів за минулий рік. Головна вершина – в паралімпійському спорті, в дисциплінах біатлон і лижні перегони.

«Із гордістю озвучую результати Ігоря Рептюха, який став володарем комплекту нагород на паралімпійських іграх у Пьончхані в Південній Кореї», — говорить Ніна Лемеш, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині готують виставку на честь відомої спортсменки

Саме паралімпійці сьогодні задають спортивний темп як по всій країні, так і по Чернігівщині зокрема.

«Відкриття цього року – це чемпіонат Європи з плавання, де Коломієць Олексій став триразовим чемпіоном Європи», — розповідає Андрій Литвинець, начальник регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт».

Окремо в департаменті звертають увагу на залучення громадськості до розвитку фізичної культури.

«Активізації роботи громадських організацій. Департамент проводить конкурс проектів культурно-спортивного спрямування», — говорить Ніна Лемеш, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

Туризм, сплави та марафони стали основними напрямами, до яких долучали небайдужу громаду. Щодо розвитку спорту, то тут головною кузнею є обласна школа спортивної майстерності.

«Зимові – це біатлон та лижні перегони. Літні – бокс, дзюдо, важка атлетика, настільний теніс. Так, приблизно 200 медалей здобули наші спортсмени на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Офіційних», — наголошує Віталій Бойко, заступник директора обласної школи вищої спортивної майстерності.

Загалом за минулий рік на спорт в області було виділено 185 мільйонів гривень. Половина з них – на заробітні плати та комунальні. Ще майже чверть – на капітальні ремонти. Що стосується масштабних планів на цей рік, то в департаменті спорту назвали будівництво штучних футбольних полів, басейнів, універсальних майданчиків і Палацу спорту в Чернігові.

Журналіст: Олег Дешура  

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button