Спорт (Відео)

Кожен – індивідуальність: чернігівський тренер – про успішне виховання чемпіонів (Відео)

Кожна людина – особистість. Наша індивідуальність формується з раннього віку. Саме тоді дитина починає пізнавати, вивчати, розуміти світ. Також із часом якась справа їй подобається більше ніж інші, й вона поступово фокусує на ній більше уваги. Важливо, аби в цей час дії навколишніх стимулювали активний розвиток індивідуальності, а не глушили його. Про важливість індивідуального підходу до дитини розмовляємо з тренером Сергієм Петрикеєм.

«Кожна людина, кожна дитина – індивідуальна. Однозначно треба шукати підхід до кожного і він не є однаковим»,- Сергій Петрикей – тренер, керівник СК «Рукопашний бій».

Яскравим підтвердженням цієї думки для пана Сергія стала історія, що трапилася з його сином в одній із польських шкіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сформовано списки Штабу волонтерів Чернігівської області

«У мене два старші сини. Микола любить вчитись, писати. Сергій дуже любить читати, але дуже не любить писати. Вчителька почала робити йому зауваження, що він не пише за нею на уроці. Потім вона відправила його до шкільного психолога. Психолог скерував у дитячий психологічний центр.

Через день виявили, що в нього працює мозкова півкуля, як у шульги, але сам він – правша. З дитинства він писав лівою, але потім звернув увагу, що всі пишуть правою, і перевчився. Але ці люди не можуть довго робити монотонні вправи. Написали довгого листа-рекомендацію вчителю, що вона не має права дорікати йому, якщо він не пише»,- Сергій Петрикей – тренер, керівник СК «Рукопашний бій».

Утім, для пана Сергія такий досвід у навчанні дітей – не новинка. Він – тренер, і у своїй практиці індивідуальний підхід називає одним із основних компонентів успішного спортивного виховання.

«У нашому клубі вже давно такий підхід. Ми ніколи дітей не рівняли, що всі однакові. Ми намагаємося розвивати сильні сторони. Ми не підводимо всіх під спільну риску. Тому в нас і девіз: «Ми не тренуємо, ми виховуємо».

Із кимось треба порозмовляти, когось підбадьорити. Є такі, яких треба, навпаки, розізлити, сказати «працюй!», «ти що, ганчірка?». А на когось це не діє. Тому тренер відзначає кожного та дивиться, кого як підбадьорити»,- Сергій Петрикей – тренер, керівник СК «Рукопашний бій».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button