Спорт (Відео)

На Чернігівщині активно розвивається кульова стрільба (Відео)

На Чернігівщині кульова стрільба отримала нове дихання. В новому році змагання відбуваються в оновленому тирі.

«У нас дуже сильно зараз усе розвивається. Як бачите, відремонтували тир. Тепер маємо можливість тренуватись у холодну пору року. Хороший класний світлий тир, класні рубежі», — Віталій Євтушенко, тренер із кульової стрільби.

«Дуже змінилося. Стало тепло. І це сприяє покращенню результату, тому що комфортно тренуватися», — Анастасія Марченко, учасниця змагань, займається кульовою стрільбою.

В обласному спортивно-стрілецькому клубі Товариства сприяння обороні України наразі відбувається відкритий зимовий чемпіонат Чернігівської області з кульової стрільби. Відбір на чемпіонат України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Неспортивна» поведінка міської влади: титулований світовий спорт у Чернігові набув статусу «гаражного» (Відео)

«На початку лютого відбудеться чемпіонат України в приміщеннях у місті Львові. І перед цими змаганнями в усіх областях проходять свої змагання – чемпіонати області, на яких відбирається команда, яка представлятиме інтереси області на чемпіонаті України», — Ігор Чередінов, старший тренер чернігівської ШВСМ, тренер збірної команди України з кульової стрільби, суддя змагань.

Завітала на захід і потренуватись й олімпійська чемпіонка Олена Костевич, яка відзначила позитивні зміни в розвитку рідного їй виду спорту.

«Ми будемо розвиватися, якщо будемо створювати умови, а потім показуватимемо результат. Багато дітей приходить, особливо після якихось моїх гучних успіхів. Наприклад, після Олімпійських ігор у вересні багато прийшло нових діток», — Олена Костевич, олімпійська чемпіонка з кульової стрільби.

Зміни відбулись із приходом нового президента обласної Федерації стрільби кульової.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У відремонтований велоклуб по Шевченка, 53 уже завезли меблі та частину спортінвентарю

«Це друге дихання зараз у нашій федерації. Бачите, ми в такому оновленому тирі, 10 метрів. Тут можна і взимку тренуватися. Хороші умови, нормальна температура. Новий президент Федерації у нас, Віталій Свириденко. З його допомогою ми і ремонт зробили, і відновили матеріальну базу», — Ігор Чередінов, старший тренер чернігівської ШВСМ, тренер збірної команди України з кульової стрільби, суддя змагань.

«Щойно президентом федерації став Віталій Анатолійович, ми зробили тут ремонт. Тут стало тепліше, можемо тренуватися в більш цивілізованих умовах», — Андрій Копець, учасник змагань, займається кульовою стрільбою.

Ті умови, в яких можуть займатися спортсмени зараз і в яких займалися не так давно, за їхніми словами, кардинально відрізняються.

«Раніше і холодно, і… жах. Якщо тир був зданий в експлуатацію 1979-му році і практично нічого не робилося. І він не опалювався, уявляєте, що тут…» — Ігор Чередінов, старший тренер чернігівської ШВСМ, тренер збірної команди України з кульової стрільби, суддя змагань.

Загалом у цих змаганнях беруть участь приблизно 40 учасників різної вікової категорії. Чемпіонат відбувається за організації Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації та громадської організації «Чернігівська обласна федерація стрілецького спорту».

 Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Михайло Пронін

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button