Спорт (Відео)

«Нове дихання» для ММА: на Чернігівщині активно розвивають змішані єдиноборства (Відео)

ММА, або змішані бойові мистецтва – це вид єдиноборств, що сьогодні перебуває на піку популярності як у світі, так і в Україні зокрема. Чернігівщина була і залишається серед лідерів, особливо в підготовці підростаючого покоління.

«ММА – це змішані бойові мистецтва. Це дозволена техніка боротьби, дозволена техніка ударна – руки, ноги, дозволено це робити і в партері – боротьбі внизу, дозволено в стійці. Тут кожен представник єдиноборств може проявити свою найсильнішу сторону. ММА – це наймасовіший і найпопулярніший вид єдиноборств у світі. Зараз», — Сергій Петрикей, керівник спортивного клубу «Рукопашний бій».

На сьогодні ММА – це спорт, що користується надзвичайною популярністю. Наразі він є законодавцем моди серед єдиноборств. Цікаво, що українські бійці цей рік закінчують першими у світі серед молоді й у трійці серед дорослих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Самооборона для підлітків і як запобігти нападу насильника: поради чернігівського тренера (Відео)

«У нас був дуже хороший рік за результатами. Ми стали першими у світі в категорії дітей і буквально тиждень тому ми повернулись із Праги, де стали першими у світі – по юнаках і третіми – по дорослих. Нам забракло одного «золота», щоб стати першими і в дорослій категорії та закінчити цей рік повним домінуванням збірної України», — Володимир Солдатенко, віцепрезидент Федерації ММА України.

Віцепрезидент Федерації ММА України відзначає роль Чернігівщини в розвитку цього виду спорту.

«Ми пишаємося тим, що Чернігівська область була родоначальницею, що з неї все почалося. Представники Чернігова були в складі збірної України багато років, практично всі роки. На сьогодні в області ми бачимо зміну поколінь», — Володимир Солдатенко, віцепрезидент Федерації ММА України.

Влітку цього року обласний підрозділ Національної Федерації ММА очолив Ігор Романенко. Для нього пріоритетним у розвитку є прищеплення здорового способу життя та розвиток фізичної культури серед підростаючого покоління.

«Дуже важливим для розвитку дітей є їхнє фізичне та духовне виховання. ММА як спорт загартовує людей. Він робить їх сильними фізично та духовно, і це спонукає зокрема дітей до перемог, до самореалізації», — Ігор Романенко, президент Чернігівського обласного підрозділу Національної Федерації ММА України.

Першочергові цілі новий голова Федерації вбачає в залученні нових членів Федерації – спортивних клубів, спортсменів, щоб наступного року сформувати гідну команду, яка представлятиме нашу область на всеукраїнському рівні.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button