Спорт (Відео)

19 медалей на чемпіонаті світу: чернігівські кікбоксери розказали про підготовку та перемогу (Відео)

Збірна команда Чернігівської області в складі Національної збірної команди України з кікбоксингу ICKA вибороли 19 медалей на чемпіонаті світу, який відбувався з 31 жовтня по 6 листопада в Туреччині. У чемпіонаті взяли участь як юні спортсмени, так і знані тренери. Роман Луданик, який виборов звання чемпіона світу, розповідає, що йшов до своєї мети з 2006 року.

«Тоді я ще був студентом факультету фізичного виховання, ще тоді в мене виникли цілі та бажання бути майстром спорту, чемпіоном України, чемпіоном світу. І також виникла ідея стати тренером після закінчення навчання. Отак спершу досяг першої цілі – став майстром спорту. Потім вирішив, що однозначно буду тренером саме в цьому залі з дітьми та молоддю, щоб передавати свої знання та вміння для них», — Роман Луданик, МСУ, чемпіон світу з кікбоксингу.

Відтак, майже 10 років Роман Луданик присвятив тренерській діяльності, та мрія все одно не полишала його.

«Торік на чемпіонаті України я став фіналістом і таким чином потрапив у збірну та дійшов до своєї цілі – поїздка на чемпіонат світу. І мій результат – я став чемпіоном світу. Звісно, без підтримки всієї команди та рідних, без підтримки заслуженого тренера України Кужельного Андрія Володимировича як голови Обласної федерації кікбоксингу, безперечно, участь у змаганнях здавалася б тільки мрією. Тому і від себе особисто, від усієї команди дякуємо, що ми це зробили всі, і кожен доїхав і показав свій результат», — Роман Луданик, МСУ, чемпіон світу з кікбоксингу.

Утім, підготовка до чемпіонату також була додатковим випробуванням для спортсменів – зала була пошкоджена під час активних бойових дій, а воєнні дії порушили звичний режим тренувань. Але спортивний дух і бажання показати найкращий результат перемогли будь-які обставини. Сергій Кужельний на цих змаганнях став віцечемпіоном.

«Готувалися дуже складно, бо ви самі розумієте, постійні тривоги та багато несподіваних моментів. Але зосередилися і працювали, попри все. Цей зал був дуже в поганому стані, не було вікон і дверей. Тому щойно ми відновили все, одразу розпочали тренування. На початку осені провели дуже непогані збори та підійшли до змагань. Психологічно було важкувато, але ми зробили це. Ми не могли виступити інакше – тільки перемога, тільки медалі та призові місця», — Сергій Кужельний, МСМК, чемпіон світу + віцечемпіон світу з кікбоксингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники Чернігівщини завоювали сім медалей на чемпіонаті України з кульової стрільби

Чемпіони і надалі прагнуть активно розвивати федерацію не тільки в Чернігові, а й в області. Аби якомога більше молоді мали змогу долучатися до спорту, досягати найкращих результатів і гідно представляти нашу державу в усьому світі.

«Як я називаю, «граючі тренери» – Роман Луданик, Сергій Кужельний – самі виходили на татамі та показували свою майстерність. Роман Власенко, який уже 10 разів виграв чемпіонат світу. Тобто вони показували молоді, як повинно бути, як треба демонструвати свою майстерність, захищати свою державу на татамі та на рингу. Ми своїм прикладом, своїми знаннями та досягненнями показуємо, як це треба робити. Це одне з основних завдань нашої федерації та нашої держави», — Андрій Кужельний, президент Федерації кікбоксингу Чернігівської області «ІСКА».

Також федерація дякує всім небайдужим, хто допомагав в організації та забезпеченні поїздки на чемпіонат.

«Тут згуртувалися всі: Департамент сім’ї, молоді та спорту, наші партнери федерації, наші друзі багато допомогли, батьки. Депутати обласного та міського рівня. Вони підтримали нас, аби ми могли таку потужну команду вивезти на чемпіонат світу». — Андрій Кужельний, президент Федерації кікбоксингу Чернігівської області «ІСКА».

А ще вони запрошують долучатися до команди чемпіонів. Адже такий потужний тренерський склад точно знає, як досягти світового рівня. Всі подробиці можна дізнатися на Facebook-сторінці федерації.   

https://www.facebook.com/cn.federation.kikboxing2016/

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button