Спорт (Відео)

«Стійкість. Наполегливість. Сила»: у Чернігові провели відкритий чемпіонат із дзюдо (Відео)

У Чернігові організували відкритий чемпіонат із дзюдо серед молодших кадетів і кадеток до 17 років, що відбувся в Центрі спортивної боротьби.

«Цей захід є підготовчим до чемпіонату України, що відбуватиметься в травні. Тобто це як контрольний етап підготовки та стартовий етап на Всеукраїнський чемпіонат. Змагаються трохи більше ніж 80 спортсменів. Переважно це Чернігів, але є ще команда з Прилук і команда з Ріпок», — Ігор Бурий, головний суддя чемпіонату Чернігова з дзюдо.

Рік війни як для країни, так і для юних спортсменів із Чернігівщини видався нелегким, адже режим тренувань значно змінився.

«Ми навіть не мали змоги тренуватися і це, скажемо так, трохи відкинуло нас назад. Але ми на сьогодні все наздоганяємо. Намагаємося виїжджати якомога частіше на різні турніри й організовувати збори. Також виїжджати за межі Чернігова», — Ігор Бурий, головний суддя чемпіонату Чернігова з дзюдо.

Аби відновити форму та найкраще підготуватися до відкритого чемпіонату, юні дзюдоїсти тренувалися по кілька разів на день.

«Тренувався наполегливо, двічі на день і 9 разів на тиждень. І ці змагання доволі важливі, бо ми так набираємо форму – боремося, боремося, щоб здобути досвід. І коли ти отримуєш перемогу, то це є гарним стимулом і додає впевненості в собі на Всеукраїнських змаганнях», — Ільяс Кривоберець, дзюдоїст.

Анастасія Пряхіна розповідає, що тренувалися навіть удома.

«Щоранку бігали тренуватися – біг, підтягування, відтискання. А також вечірні тренування. У зв’язку з повітряними тривогами спускалися до підвалу і там займалися. Або ж давали завдання, які треба було виконати вдома. Ми займалися як удома, так і в залі», — Анастасія Пряхіна, дзюдоїстка.

Утім, пристосування до такого ритму та стійкий моральний дух часто допомагають і в повсякденному житті.

«Дуже часто в навчанні мені допомагало, коли налаштовувався, наприклад, проєкт якийсь розказати, треба викластися на повну, то це дуже допомагало. В житті допомагає те, що ходжу на дзюдо і фізично розвиваюсь, це дуже в багатьох ситуаціях мене виручає», — Максим Семенов, дзюдоїст.

Тож дзюдоїсти радо запрошують молодь долучатися до їхнього ком’юніті та разом загартовувати свою стійкість тіла та духу.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button