Спорт (Відео)

Знайомство з тенісом: чернігівська тренер придумала оригінальний спосіб зацікавити дітей (Відео)

Майстер спорту України з тенісу Вероніка Компанець знайшла цікавий спосіб залучати дітей до цього виду спорту. Вона проводить безкоштовні заняття просто на міському пляжі «Золотий берег». Адже в теплу пору тут збирається чимало люду.

«Популяризацію виду спорту через дітей, через дорослих. Дуже добре, що на пляжі є анімаційний майданчик і що мені дозволили тут майстер-класи проводити, залучати дітей до цього виду спорту», — Вероніка Компанець, майстер спорту України з тенісу, фіналістка в парних розрядах, учасниця Чемпіонату світу та Європи з пляжного тенісу, сертифікований тренер міжнародної кваліфікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відзначив чернігівську спортсменку

До своїх майстер-класів тренер іноді додає інтерактивні ігри, наприклад, вправи з конструктором LEGO. Дає дітям завдання, які могли б їх зацікавити.

«Все відбувається в ігровій формі з елементами тенісу, щоб дитина призвичаїлася, щоб їй сподобалося, її треба зацікавити. Підготовчі вправи такі – зловити м’яч, підкинути, жонглювати, на розвиток якостей, на спритність рук. Тому що переважно діток маленьких сюди приводять», — Вероніка Компанець, майстер спорту України з тенісу, фіналістка в парних розрядах, учасниця Чемпіонату світу та Європи з пляжного тенісу, сертифікований тренер міжнародної кваліфікації.

«Що тобі подобається? – займатися з тренером. А коли ти сюди приходиш? – Щодня», — Маргарита, відвідувачка занять.

Така робота дає свої плоди. Після того, як діти спробували себе на майстер-класах, вони прагнуть займатися тенісом серйозно.

«Це і є мета – зацікавити дитину, а у вересні вже тренувати на майданчику. Відбувається такого плану комунікація. Потому що навіть деякі дорослі, батьки не знають, що є такий напрям», — Вероніка Компанець, майстер спорту України з тенісу, фіналістка в парних розрядах, учасниця Чемпіонату світу та Європи з пляжного тенісу, сертифікований тренер міжнародної кваліфікації.

Для таких майстер-класів Вероніка Компанець приносить власний інвентар, який вона використовує вже на серйозних тренуваннях із тенісу для дітей.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button