Спорт (Відео)

У Чернігові визначили місце, де буде майбутній Палац спорту (Відео)

У Чернігові колись буде Палац спорту. Сьогодні в міській раді спортивна спільнота Чернігова й області навіть визначила місце, де він, швидше за все, в далекій перспективі, буде зведений. Але про все по черзі. Спершу проєктанти розповіли про ставлення до спорту і його важливість.

«Завжди ставлення до спорту було таке: дали трішки грошей, нехай займаються. Щоб хоч не заважали. Це принципово неправильно»,-  Володимир Шумілін, розробник візуального проекту.

Далі почали обговорювати дві запропоновані локації.

«Де будувати – чи на Пушкіна, 1, чи на Кільцевій. Перетин Кільцевої і Миру»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Коротко про відмінності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові може з’явитися «Палац Спорту»

Мар’їний Гай, Пушкіна, 1. Площа – понад 9 тисяч метрів квадратних, орієнтовна вартість без благоустрою приблизно 325 мільйонів, буде окупним після четвертого року експлуатації.

Проспекту Миру, або Кільцева – площа 15 тисяч метрів квадратних. Вартість 445 мільйонів. Утримання довго не окупається потенційними доходами.

Останній придатний для міжнародних змагань. Адже є різниця в більшій кількості трибун та довжині басейнів. Один – 25-метровий, інший — 50-метровий. Також по проспекту Миру більше можливостей для розширення інфраструктури, паркінгу тощо. У Мар’їному Гаю перевага – умовний центр міста.

Обидва проєкти дороговартісні. Мер дещо розповідає про фінансування.

«Я розраховую на співучасть держави. Якусь. Але знову ж таки, гарантувати цього не можна»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Спортивна спільнота у короткому обговоренні більше заступається за проєкт у центрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові обговорюють можливість будівництва Палацу спорту

«Проєкт у Мар’їному Гаю – це великий проєкт. Глобальний проєкт. Ми так просто переключились: великий – маленький. Він досить великий, і дай Бог нам його реалізувати. Це буде один із кращих комплексів в Україні»,- Андрій Дериземля, начальник управління у справах сім’ї, молоді і спорту ЧМР.

«Оце місце, Пушкіна 1, мається на увазі, забезпечено. Чемпіонати України в 25-метровому басейні ми вам забезпечимо. Судді будуть раді оцим пішим прогулянкам, є де поїсти, є вибір для дітей»,- Станіслав Крот, керівник Федерації плавання України в Чернігівській області.

Але оскільки є голоси і за великий проєкт на околиці міста, мер знаходить такий вихід.

«Отже, що я роблю. Я вам готую бюлетені. Найсправжнісінькі, зараз буде голосування»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Голосування показує значний «відрив» одного з проєктів.

«Усього було 46 бюлетенів. Один недійсний. За Пушкіна – 39. За проспект Миру – 6».

Тож як підсумок зустрічі – локація визначена, і міський голова бажає всім гарного дня.

«Доброго дня всім. Залишилася справа за малим, щоб на це ми знайшли гроші»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Терміни реалізації проєкту, звідки і коли будуть кошти – все це залишилося таємницею. В розмовах присутні називали найбільш оптимальний термін реалізації – щонайменше три роки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button