ProСпорт

Зірковий квартет чернігівських юніорів виграв Чемпіонат України з біатлону (Відео)

В передостанній день Чемпіонату України з літнього біатлону на лижній базі в Чернігові пройшла змішана естафета. Головні зірки збірної вже покинули змагання.

Юлія Джима – без медалей, Олена Підгрушна виборола срібло та золото, а Сергій Семенов двічі тріумфував і у спринті, і у гонці переслідування. У змішаній естафеті на старт вийшли здебільшого молоді спортсмени, які розділилися на шість команд – дві сумські, одну харківську й одразу три чернігівські.

Найзірковіший квартет виступав під другим номером. Це Валерія Дмитренко, Юлія Бригинець, Максим Івко та Антон Мигда. Наші земляки вважалися головними фаворитами гонки, й очікування вболівальників виправдали сповна.

Чернігівському квартету боротьбу змогли нав`язати лише харків`яни, однак із кожним етапом перевага чернігівців збільшувалася. Як підсумок, Антон Мигда фінішував першим, із відривом більше ніж у півтори хвилини.

«Треба було добре працювати, показувати свій рівень. Чернігівська траса для нас рідна, ми знаємо всі віражі», — біатлоніст Антон Мигда.

Антона Мигду називають одним із найперспективніших біатлоністів країни. На юніорських змаганнях міжнародного рівня чернігівець виступає на рівні з кращими біатлоністами світу у своєму віці.

«Пробуємо перейти в дорослий спорт, цей перехід дуже важкий, відчувається велика відповідальність», — біатлоніст Антон Мигда.

Завтра на лижній базі пройдуть завершальні змагання. О 10:40 відбудеться чоловічий мас-старт, а о 12:40 змагатимуться жінки.

Ще статті по темі

Back to top button