ProСпорт

Сезон ігор із дворового футболу 2018 завершився боєм за першість на Кубок міста (Відео)

Сезон ігор з дворового футболу закінчився, настав час визначати переможців. Так, 14 жовтня на стадіоні «Чернігів-Арена» найкращі гравці Вищої ліги отримали почесні нагороди від Асоціації дворового футболу.

«Дворовий футбол – це своєрідне таке братство, де люди грають у футбол, займаються спортом, спілкуються всередині свого колективу. І не важливо, за яким принципом створюється команда. Це можуть бути просто друзі, можуть створюватися на базі якогось колективу трудового. У будь-якому випадку це об’єднує, дає можливість зняти напруження від нашого життя. У будь-якому випадку це користь, хороший приклад нашим дітям, підростаючому поколінню. Тільки завдяки такому прикладу ми зможемо виховати здорове спортивне покоління, на базі якого і варто будувати наше суспільство», — розповідає Богдан Ткаченко, Президент Асоціації дворового футболу, депутат ЧМР («Наш край»).

За результатами серії матчів Вищої ліги трійку лідерів замикає команда «Нива», а срібними призерами стали футболісти клубу «ВПК Сервіс». Найбільше очок у своїй групі набрали гравці «Газм’яса», які й здобули першість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запекла боротьба за кубок з дворового футболу в Чернігові

«Намагалися весь час вигравати, спершу почали невдало, там було три поразки, але потім зібралися. Практично всі ігри виграли і за набраними очками обійшли всіх конкурентів. У нас колектив уже досить таки давно, ми граємо на різних турнірах. Ми друзі, у нас немає якихось зарплат. Ми збираємося як друзі – обговорити, пограти», — зазначає Денис Бабошко, капітан команди «Газм’яс».

«До останнього моменту невідома була доля срібних і бронзових медалей, тобто боротьба тривала до останньої краплі, як-то кажуть. Цього року святкуємо успіх для нас великий, посіли друге місце з серйозними боями, з інтригами, з усіма наслідками цього. Для нас це досягнення в будь-якому випадку, ну і добре, що залишили маленький заділ на наступний сезон, щоб мали, до чого прагнути», — говорить Андрій Волков, гравець команди «ВПК Сервіс».

Та після урочистостей футболісти знову розпочали бій, що відзначився травмами та жовтими картками. Цього разу спортивний поєдинок тривав за звання переможця Кубка з дворового футболу 2018. Попри першість у Вищій лізі, «Газм’ясу» так і не вдалося побороти свого суперника: «Удар» забив у ворота синьо-жовтих 4 переможні голи. Таким чином матч завершився з рахунком 4:0.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дворовий футбол на Градецькому відзначився яскравими пенальті й штрафними картками

«Ми налаштовувалися дуже довго на цей матч, у нас був півфінал важкий. Кожен налаштувався на свою гру, показав кращі якості свої, наша команда не один рік грає таким складом, тому ми взяли цей кубок. Суперник дуже сильний, це чемпіон Вищої ліги, ми з ними у фіналі Кубка теж боролися, дуже складна команда, теж молодці», — зауважує Ілля Седень, капітан команди «Удар».

Уболівальників у спортсменів-любителів теж чимало. Дехто прийшов подивитися хорошу гру, а хтось – переживати за своїх рідних, які грають на полі.

«Ходимо, вболіваємо за тата. Намагаємося відвідувати кожну гру. Сьогодні нагородження, третє місце наше, тому пришли забрати медальку нашу», — говорить Наталія Новак, вболівальниця.

«Люблю хороший футбол, як кажуть. Ну, є, звісно, такі команди, до яких ставлюся з більшою цікавістю. Краще нехай грають у футбол і діти дивляться. Вони менше біля комп’ютера сидітимуть», — вважає Анатолій, вболівальник.

На цьому сезон ігор із дворового футболу 2018 завершився і розпочнеться лише навесні наступного року. Саме тоді спортсмени проведуть турнір Суперкубка, де й розпочнеться боротьба за нові трофеї.

Журналіст: Ольга Лазун

Оператор: Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button