Суспільство (відео)

У Чернігові діти створювали іграшки з фольги (Відео)

Юна чернігівка Вікторія завітала на завершальний майстер-клас проєкту «Різдвяна капела». До цього різні вироби створювала в школі та вдома.

«Квіточки там різні.

– А з чого ти їх робила?

– З паперу», — учасниця майстер-класу Вікторія Шикіна.

«Сьогодні зі студентами та дітками ми спробуємо цікаву техніку, яка називається ліплення з фольги – це по-простому. А якщо по-науковому – скульптурування з фольги», — доцент кафедри мистецьких дисциплін НУЧК ім.Т.Г.Шевченка Євген Силко.

Квіти, тваринок, комашок і навіть людські фігурки можна створити з простого підручного матеріалу, який є майже в кожного вдома. Створення таких іграшок не лише приносить неабияке задоволення діткам, але й сприяє їхньому розвитку.

«Тут не використовується клей, усе скручується, відбувається плетіння, згинання, зминання. Це сприяє якраз розвитку дрібної моторики в діток.

Можна прикрашати ялинку, можна прикрашати підвіконня. Колір фольги близький до кольору снігу, зими», — доцент кафедри мистецьких дисциплін НУЧК ім.Т.Г.Шевченка Євген Силко.

Цю та інші техніки створення ялинкових іграшок можна використовувати для сімейного дозвілля та проведення часу з дітьми.

«Удома можна використовувати техніку соленого тіста, оскільки вона легка у використанні, містить три інгредієнти. Фігура застигає і її можна розмалювати.

Природні матеріали в будь-яких варіаціях. Тут і шишки різноманітні, і жолуді, і горіхи. Все що завгодно. Знову ж таки ори гамі», — доцент кафедри мистецьких дисциплін НУЧК ім.Т.Г.Шевченка Євген Силко.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button