Суспільство (відео)

Випускні під градусом: чернігівці пропонують обмежити алкоголь для підлітків (Відео)

Незабаром у школах Чернігова пролунають останні дзвінки, а старшокласники назавжди попрощаються з навчальним закладом. Для багатьох це, безперечно, свято, що рідко обходиться без алкоголю. Чи то з необачності, чи то через безвихідь у міській раді запропонували дозволити підліткам розпивати алкоголь. А от чернігівці висловили власні думки з цього приводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усім педагогам і батькам!!! Мер Чернігова Атрошенко про організацію випускних у школах

«Я вважаю, неправильно. Загалом, я вважаю, не варто дітям, підліткам давати спиртне. Що раніше дав, то гірше буде. Для них же і гірше. Найголовніше – це просто розпущеність».

«Вчинки, які роблять діти, і тонуть, і гинуть, і що тільки не відбувається після цього спиртного. Здається, неправильно».

«Можна було б і заборонити. Оскільки культура пиття відсутня взагалі, особливо в молоді, тому я вважаю, що не треба пити на випускних».

«Вони і так у нас такі розслаблені. Ну, може, я не знаю, це свято, може, якщо під контролем».

«Це вибір кожного. Якщо хтось вирішив, що йому треба пити, то нехай п’є. Я вирішила, що мені пити не треба. Нащо пити й отруювати свій організм?».

«Це ж діти. Алкоголь по-різному впливає. Аж до того, що діти потім ідуть хтозна-куди. Бувають і летальні випадки. Я за те, щоб поки що дітей контролювати».

«Це повинні робити два інститути. 1 – школа, 2 – сім’я. Повертаємося до школи, повертаємося до батьків, до того, що в них у голові. У нас же 90% книжок не читають».

Чернігівці наголошують – контролювати випускників треба і через те, що діти ризикують придбати фальсифікований алкоголь. А це може призвести до найгірших наслідків.

Журналіст: Ольга Лазун

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button