Суспільство (відео)

400-річчя надання місту Магдебурзького права: що чекає чернігівців найближчого тижня (Відео)

Чернігів відзначає 400-річчя надання місту Магдебурзького права. 27 березня 1623 року привілеєм польського короля Сигізмунда Третього нашому місту надали, зокрема, права на самоврядування, власності на землю та пільги щодо ремесел і торгівлі. До цієї вагомої події в місті заплановано низку освітніх і розважальних заходів. Зокрема, цієї суботи, 24 березня, на чернігівців чекає цікава історична розмова та музична програма під назвою «Відтінки клавіш», а ще, відвідавши такий захід, ви зможете підтримати наші Збройні Сили.

«Цієї суботи раді будемо запросити на «Академію української музики», що відбудеться о 15-й годині в музичній школі ім. Вільконського, там гратиме квартет баяністів ім. М. І. Різоля. Вхід здійснюється за донат, що потім іде на підтримку Збройних Сил України», — Людмила Вигівська, директорка ТІЦ.

А з 27 березня в Чернігові стартує серія цікавих квестів для дітей, які теж пов’язані з тематикою Магдебурзького права та місцевого самоврядування.

«Дуже важливо розповідати дітям про місцеве самоврядування і як це взагалі впливає на державу. І тому ми запланували серію квестів, які відбуватимуться в понеділок, середу та п’ятницю о 12-й годині дня. Зареєструватися на них можна на нашому сайті або на нашій Facebook-сторінці. Із собою треба мати лише гарний настрій і бажано прихопити друзів», — Людмила Вигівська, директорка ТІЦ.

Місце зустрічі: макет на Валу. До речі, з понеділка в школярів розпочинаються канікули, а тому це чудова нагода як для батьків, так і для дітей відпочити з користю та з гарним настроєм.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button