Суспільство (відео)

У Чернігові поліцейського судять за бійку (Відео)

Наприкінці серпня під час рейду щодо стихійної торгівлі неподалік привокзального ринку стався конфлікт між правоохоронцями, торгівцями та перехожими. Один із чоловіків почав чіплятися до поліцейських, які спілкувалися з жіночками. Після чого сталася бійка.

За цим інцидентом було відкрито кримінальне провадження, а днями прокуратура області винесла підозру патрульному Олександру Шестаку за перевищення повноважень. У суді прокурори хотіли обрати запобіжний захід підозрюваному. Мовляв, склад злочину очевидний. На думку обвинувачення, поліцейський добряче відгамселив потерпілого.

«Сторона обвинувачення підозрює у перевищенні службових повноважень, яке кваліфікується частиною 2 статті 365 кримінального кодексу України», — слідчий прокуратури.

Захист підозрюваного переконував, що клопотання прокуратури необґрунтоване. Поліцейський не вийшов за рамки дозволеного. Та й взагалі справа проти молодшого лейтенанта шита білими нитками.

«Шестак не вийшов за межі , а діяв згідно із законом. Мав право застосувати силу», — адвокат Андрій Душин.

Сам підозрюваний заперечував, що вчинив злочин. За його словами, чоловік схопив за руку його колегу і на зауваження не відповідав. Тож довелося застосувати силу.

«У своїх діях не бачу складу злочину. Не збираюся переховуватися, чи впливати на свідків»,підозрюваний Олександр Шестак.

Суд ще раз переглянув відео з місця конфлікту. Суддя Юрій Овсієнко пообіцяв у середу зранку оприлюднити рішення.

Ще статті по темі

Back to top button