Суспільство (відео)

Поставити героя на ноги: у Чернігові збирають кошти на реабілітацію воїну, який повернувся з полону (Відео)

Позмагатися та зробити благодійну справу – днями в Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка відбулися обласні змагання з кікбоксингу. Усього до участі долучилися 160 дітей з усіх куточків Чернігівщини. Від малих до великих хлопці та дівчата змагалися за право брати участь у чемпіонаті України.

«Чемпіонат тривав у нас два дні. У фінальних двобоях у суботу гарно показали себе провідні спортсмени нашої організації, які представлятимуть нас на Всеукраїнських змаганнях на чемпіонаті України. Зараз у гарній формі, працюємо, щоб досягти гарних результатів на чемпіонаті України та відібратися на чемпіонат світу», — Сергій Кужельний, МСМК, чемпіон світу + віцечемпіон світу з кікбоксингу.

До чемпіонату України на спортсменів чекають ще кілька поєдинків із чемпіонами з інших міст. Проте фаворити вже відомі. 

«У нас готується віцечемпіон світу Дока Антон, Поліщук Максим, він нещодавно приєднався після паузи, Буданов Ілля та ще 10 спортсменів, які беруть із них приклад і також зараз займаються з нами, і якщо вони наберуть оптимальної форми, то поїдуть із нами на ці змагання», — Сергій Кужельний,МСМК, чемпіон світу + віцечемпіон світу з кікбоксингу.

Друга складова змагань – це зібрати кошти на лікування для воїна, який боронив Чернігів під Лукашівкою, потрапив у полон і зараз проходить складну реабілітацію та чекає на виїзд для лікування за кордоном.

«Один із вихованців кікбоксингу Чернігівщини Олексій Ануля захищав місто Чернігів і потім потрапив у полон, 9 місяців пробув там. Наша велика спортивна родина кікбоксингу «ІSКА» робить усе можливе та підтримує його і його родину. У нього зараз дуже складна ситуація і травми, дай Боже, аби він став на ноги та повернувся до нормального життя», — Андрій Кужельний, президент Федерації кікбоксингу Чернігівської області «ІSКА».

До ініціативи долучилися й інші спортивні спільноти, зокрема Чернігівська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства України проводить вже 11-й турнір із футболу в місті Чернігові, на якому кожен учасник робить невеликий внесок, який потім буде спрямовано на лікування та реабілітацію. А ще федерація таким прикладом демонструє і моральну підтримку, коли один за всіх і всі за одного, навіть через декілька років спортивне ком’юніті прийде на допомогу й об’єднається.

«І ми хочемо, щоб кожен спортсмен із різних видів спорту підтримував не тільки Олексія, а й своїх спортсменів, які зараз на передовій, які в лавах ЗСУ, які захищають нашу державу», — Андрій Кужельний, президент Федерації кікбоксингу Чернігівської області «ІSКА».

Уже найближчими тижнями всі зібрані кошти особисто вручать дружині воїна, а ми вам усе неодмінно покажемо.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button