Суспільство (відео)

«Академія української музики»: в Чернігові представили проєкт для популяризації вітчизняних композиторів (Відео)

Сотні років нав’язаної культури даються взнаки – в історичному просторі ми загубили своє, рідне. Сьогодні ми більш ґрунтовно знайомі з творцями родом із країни-терориста. І зовсім мало – зі славетними митцями-українцями.

Задля того, аби познайомити українців з українським, у Чернігові створили новий мистецький проєкт.

«Ми презентували новий мистецький проєкт – «Академія української музики». На мій погляд, це важлива подія, що ми розпочинаємо такий проект»,- Ольга Астаф’єва – директор Чернігівської музичної школи №1 ім. С. Вільконського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди старої Гетьманщини: Чернігівський історичний музей започаткував музейні зустрічі (Відео)

Назва проєкту дуже символічна, адже саме академії в давнину ставали осередками культури, саме сюди глядач приходив по духовну поживу.

«Академії мали на меті популяризацію і розвиток як наук, так і мистецтв. І ось ми у 2022 році, в наш час, непростий, складний, запрошуємо на відкриття нашої Академії української музики»,- Ольга Астаф’єва – директор Чернігівської музичної школи №1 ім. С. Вільконського.

Зануритись із головою у світ української музики зможе кожен охочий. Ціна цього задоволення – донат. А перший концерт відбудеться уже зовсім скоро. Тож звільніть один вечір для пізнання нових граней української культури.

«28 жовтня ми запрошуємо вас на відкриття нашої Академії української музики. Щоб долучитися до спадщини українських композиторів, імена яких знають у всьому світі. Щоб послухати сучасні інтерпретації виконання творів новітніх музикантів»,- Ольга Астаф’єва – директор Чернігівської музичної школи №1 ім. С. Вільконського.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button