Суспільство (відео)

Атрошенко «волає» про допомогу: мер не може впоратися з підлеглими (Відео)

Мер Чернігова Владислав Атрошенко привселюдно звернувся по допомогу до правоохоронних органів. Градоначальник уже майже рік не може дати ради з підлеглим йому комунальним підприємством.

«Я персонально звертаюся до обласного прокурора, щоб той розібрався. Чи виділялась земля під ринок «Шанхай»? Чи отримувались дозволи на будівництво? Чи дотримана пожежна… всі захисні витримані заходи?» — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Комунальне підприємство «Паркування і ринок» роками протизаконно здійснює торгівлю навпроти колишнього заводу «Жовтневий Молот». Має там бренд – «Шанхай». Не так давно їм дозволили торгувати чотири дні на тиждень, але натомість триває щоденна торгівля. Про протизаконність «шанхайщини» на «Ремзаводі» ще раніше говорила мало не вся муніципальна рать.

«Будь-яких дозволів будь на що не надавалося». 

«Ми не давали дозволів, ніколи не давали дозволів на торгівлю з наметів на цій території». 

«Якщо вона використовується не за цільовим призначенням, звертайтесь до інспекції».

А ще рік тому мер привселюдно висварив підлеглого за таку діяльність.

«У тебе … слухай, у тебе розуму вистачає, кеш ти збираєш, торгівлею де завгодно займаєшся. У тебе на це розуму вистачає. Що ти моргаєш очима своїми?!» — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Але зважаючи на недавню заяву, спалахи емоцій не допомогли – і зараз мер просто не в змозі дати раду своєму ж протеже – Миколі Гоголю.

«Коли ти сидів у мене в кабінеті і просився на цю посаду, то я ж тебе сприймав як нормальну людину», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Схвалюють останню заяву мера і представники громадськості, перед носом яких і розвернулось усе це неподобство. Вони чекають від градоначальника дій для забезпечення законності.

«Ми вже зверталися раніше до міського голови, але все безрезультатно. Можливо, тому, що наш мер любить заробляти на всьому – на дорогах, на ринках, на скверах. І тут чуємо – мер нарешті хоче покласти край «шанхайщині» свого ж «Паркування та ринку». Звісно, громадськість підтримує його в цьому, але звертаємось, як і мер, до прокуратури, адже хочемо, щоб висловлювання Атрошенка не залишилися пустими балачками», — Тетяна Мотиль, координатор «Центру громадських ініціатив», директор фонду «Єдність».

Громада готова долучитися та допомогти меру владнати протиріччя, які виникли між ним та його підлеглим Миколою Гоголею, та нарешті припинити «шанхайщину», що діється навпроти колишнього заводу «Жовтневий Молот».

*Позиція 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button