Суспільство (відео)

Бегонія, астільба та петунії: в Чернігові оновили міські клумби (Відео)

Квітучий і зелений – без вагань можна сказати про Чернігів. Навіть переживши часи шалених обстрілів, місто все одно залишається заквітчаним. Щодня з самого ранку працівники КП «Зеленбуд» працюють, аби чернігівці мали змогу насолоджуватися красою насаджень. І хоча сезон тюльпанів завершився, клуби та композиції в парках повністю оновилися.

«На клумби ми висаджуємо переважно бегонію вічноквітучу. Розрізняється вона за кольором листочків, червоний або зелений. Вона гарно відтіняється, добре переносить спекотну погоду. Ці спекотні дні, коли +35. Створює гарні акценти. На габіоні, що викладений на місті, де колись стояв Ленін, там здебільшого на локації і є бегонія, ще додали блакитну квітку – альпійську хризантему»,- Галина Бурменко, майстер КП «Зеленбуд» ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівський тролейбусах запроваджують пересадковий квиток

У міському парку культури висадили одеські троянди.

«У міському парку ми висадили колеуси, також підсаджуємо чорнобривці, які виростили в наших теплицях. На спуску біля сходів були висаджені раніше троянди, зараз вони починають квітнути. Це троянди, які нам подарували з Одеси, жителі прислали їх нам, бо місто постраждало від атаки наших недругів»,- Галина Бурменко, майстер КП «Зеленбуд» ЧМР.

Улюблені для чернігівців локації, що по вулиці Серьожнікова та на Валу, також отримали новий вигляд.

«Там посаджені катарантуси, сальвія та зовсім трохи петуній. Щоб було гарне яскраве місце. Поєднуємо ми з вічнозеленими насадженнями, такими як самшит, спірейка і астільба червона там ростуть»,- Галина Бурменко, майстер КП «Зеленбуд» ЧМР.

Зовсім скоро з’являться і катальпи.

«Ми зараз готуємо їх, проводимо підживлення та пролив кореневої системи. І вже невдовзі по вулиці Серьожнікова виставимо їх біля лавочок»,- Галина Бурменко, майстер КП «Зеленбуд» ЧМР.

Наступне оновлення локацій планується наприкінці серпня – на початку вересня. Тоді на алеях міста висаджуватимуть хризантеми.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button