Суспільство (відео)

Безкоштовна вища освіта на Чернігівщині: природничий факультет НУЧК запрошує на навчання (Відео)

Любите природу та цікавитесь, як влаштоване все навколо? Бажаєте дізнатися, як функціонує людський організм? Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка запрошує абітурієнтів на кафедру біології. Саме тут знають відповіді на всі запитання допитливих любителів природничих наук.

«Кафедра біології має більш як 30 річну історію і відповідає за підготовку фахівців за освітніми програмами «Біологія», тобто це бакалавр і магістр-біолог, а також за освітньою програмою «Середня освіта «Біологія та здоров’я людини». Випускники цієї програми мають змогу працювати на посаді вчителя біології, основ здоров’я або вчителя хімії в закладах освіти. Також цього року відкрито набір на нову освітню програму «Громадське здоров’я». Вона допомагає нам готувати фахівців медичного профілю», — завідувачка кафедри біології Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка Ольга Мехед.

Також у зв’язку з воєнними подіями в Україні в університеті діє унікальна безкоштовна програма для абітурієнтів, які проживають на особливо небезпечних територіях. Навіть якщо випускник не складав мультипреметний тест або ЗНО за минулі роки, для вступу треба лише пройти співбесіду.

«Для тих, хто вперше здобуває вищу освіту та проживає на особливо небезпечних територіях, тобто це Сновська, Семенівська, Городнянська, Корюківська та Новгород-Сіверська територіальні громади, з 15 по 22 вересня є можливість подати документи до Національного університету «Чернігівський колегіум» і навчатися за кошти державного замовлення. Зокрема, ми пропонуємо вступ на освітні програми «Середня освіта «Біологія та здоров’я людини» та програму «Біологія» в межах ліцензійного обсягу», — завідувачка кафедри біології Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка Ольга Мехед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освіта в умовах війни: планують запровадити чотири моделі навчання у школі

Студентам денної форми навчання університет також надає можливість проживати в гуртожитку.

Гуртожиток розташований у центрі міста в парковій зоні, у 5-хвилинній доступності до університету.

Для студентів першого курсу денної форми навчання за контрактом також діє спеціальна обласна програма матеріальної підтримки на 2022/2023 рік. Усі подробиці можна дізнатися за телефонами приймальної комісії та безпосередньо на кафедрі біології.

Консультаційний пункт НУЧК: аудиторія №109, тел. (073) 1048273, (096) 5062820, (0462) 941-081

Понеділок – п’ятниця: з 9:00 до 17:00, перерва 13:00–14:00

Електронна пошта: [email protected]

Або за тел. 093 92 65 095 – завідувачка кафедри біології Мехед Ольга Борисівна

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button