Суспільство (відео)

У Чернігові майстриня створює іграшки з ароматом кави (Відео)

 «Здавалося б, це дитячі іграшки, але насправді їх купують дорослі для себе, щоб потішити свою внутрішню дитину», — Юлія Завада, майстриня.

Такі іграшки для дітей і дорослих створює чернігівська майстриня Юлія Завада. Раніше жінка працювала зовсім не на творчій професії – бухгалтером, оператором ПК. Але захоплення шиттям і малюванням супроводжувало її ще з дитинства. Проте серйозно ним захопилася майстриня 16 років тому, під час першого декрету. Шиє іграшки майстриня на швейній машині, за якою працювала ще її бабуся.

«Недавно я прочитала, що це доволі складна робота. Я погоджуюся, з одного боку, а з іншого – мені подобається, тому що я тут поєдную два свої захоплення: шиття та малювання. Тобто я роблю собі полотно для малювання у вигляді іграшки й тоді малюю», — Юлія Завада, майстриня.

Здебільшого майстриня створює кавові іграшки. Це особливий різновид м’яких іграшок ручної роботи. Особливість його в тому, що такі іграшки мають тонкий приємний аромат кави, оскільки в процесі виготовлення таких іграшок майстриня використовує кавовий розчин, змішуючи його з наповнювачем.

«Треба спершу пошити заготовку, потім обробити її спеціальним кавовим розчином і туди додається клей ПВА, що забезпечує оцю ґрунтову основу для подальшого малювання. Потім я підсушую їх у духовці. І потім уже малюю їх остаточно, тобто фарбами акриловими малюю на цьому виробі», — Юлія Завада, майстриня.

Окрім звичайних кавових іграшок, майстриня створює портретні.

«У мене два такі замовлення було, що портретних котиків малювала. Жіночка просила зробити улюбленця, щоб надіслати іграшку за кордон. Мене цікавлять портретні ляльки. Я їх зробила уже 1, 2… Третю зробила минулого року, і от на початку року в мене було замовлення таке цікаве. Портретна схожість – для мене також цікаво її досягти, щоб людина себе впізнала», — Юлія Завада, майстриня.

Різноманіття іграшок, створених Юлією Завадою, вражає: тут і новорічна символіка й персонажі, різні тварини, ляльки. Окрім створення іграшок на замовлення, майстриня бере участь у благодійних ярмарках. Також часто проводить на своїх сторінках у соцмережах безпрограшні лотереї, а 50% отриманої суми передає військовим.

Журналістка: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button