Суспільство (відео)

Безкоштовний кінозал: у Чернігові організовують кіновечори для дітей і дорослих (Відео)

М’якеньке крісло-мішок, яскравий мультик на великому екрані, поряд улюблена подружка та жменя цукерок – найкращий варіант проведення вільного часу для малечі. З безкоштовними кіновечорами в Чернігівському туристично-інформаційному центрі це стало реальністю. Важливий аспект – обраний репертуар, утім, тут організатори заспокоюють: усе легально та з акцентом на українське.

«Ми ставили собі за мету показувати ліцензійне кіно, на яке маємо дозвіл. А з іншого, все-таки будемо намагатися показувати мультфільми українського виробництва», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Цього разу дітки переглянуть мультфільм «Вкрадена принцеса», виробництва кінокомпанії Film.UA. Прийти на кіно вечір малечу заохотили батьки, та й самі дівчата чудово зреагували на пропозицію. 

«Мама Олени запропонувала мені. Мама мені дозволила і ми прийшли сюди», — Поліна і Олена – юні глядачки.

До речі, за всіма правилами кіноперегляду дівчатка з собою взяли пожувати дещо смачненьке.

«Ну, ми принесли трошки там. – А що ти принесла? – Цукерки», — Поліна і Олена – юні глядачки.

Утім, не лише діти можуть насолодитися атмосферою та мультфільмом. Для дорослих розважальна програма також передбачена. Цього тижня це «Пропала грамота» – якісне та цікаве українське кіно.

«Якщо говорити про кінопокази для дорослих, то тут кінофільм «Пропала грамота», це такий фільм з історією, але для багатьох він є улюбленим. І, відповідно, має свою цільову аудиторію», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Завітати на затишний кіновечір дорослі зможуть уже цієї середи, 16 листопада. А якщо цей час вам не підходить, плануйте візит через два тижні – 30 листопада.

«Ми запустили цей безкоштовний кінозал через тиждень. Парний – ми працюємо, непарний – не працюємо. Діти о 16:00, по понеділках. Відповідно, дорослі – більш вечірній час, о 17:00, через середу», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Моменти щастя та безтурботності – такі важливі в постійному хаотичному потоці думок і новин. Тож якщо маєте нагоду відпочити – скористайтеся нею.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button