Суспільство (відео)

Безпечна їзда на велосипеді: патрульна поліція провела майстерклас для юних чернігівців (Відео)

12-річна Олена прийшла разом із друзями на майстерклас від патрульної поліції, аби нагадати для себе правила безпеки на дорозі. Дівчина п’ять років тому навчилася кататись на велосипеді й уже три роки займається цим професійно.

«Ми катаємось на Королівській горі, в нас є такі ще назви, як перша сторона, друга сторона і третя.

Треба їхати по правій стороні.

Що треба бути в шоломі, в рукавичках»,- Олена Трухан, велосипедистка.

«В Україні дітям із 14 років уже дозволено пересуватися вулицями міста велосипедом, але їх не зобов’язують складати іспит на знання правил дорожнього руху. Тому часто виникають ситуації аварійні, це дуже погано»,- Сергій Безбородько, екоактивіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через ДТП у Чернігові ускладнений рух

«Привчивши дитину змалечку, я вважаю, що, ставши дорослою, вона дійсно вже звично використовуватиме ці елементи для своєї безпеки»,- Ольга Мельник, начальник відділу зв’язків із громадськістю Управління поліції в Чернігівській області.

Зі зменшенням світлового дня восени значно раніше починає темнішати. Тому працівники патрульної поліції наголошують, що задля безпеки кожна людина на дорозі має мати при собі світлоповертальні предмети. А велосипедисти, відповідно, мають пам’ятати правила безпеки та дотримуватися їх.

«Ми розповіли про безпеку велосипедистів на дорозі, про значущість використання світлоповертальних елементів, також проговорили найважливіші правила для велосипедистів і на згадку про нашу зустріч від Управління поліції ми подарували світлоповертальні жилети»,- Ольга Мельник, начальник відділу зв’язків із громадськістю Управління поліції в Чернігівській області.

«Діти в Україні, мабуть, ще змалечку, з 6-7 років, вже використовують велосипед у дворі, в парках, але варто вже від маленького знати правила дорожнього руху, щоб уникнути ДТП, травмувань»,- Сергій Безбородько, екоактивіст.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button