Суспільство (відео)

Безпечне навчання: в одній зі шкіл Чернігова завершився ремонт укриття (Відео)

Основна умова очного навчання в сучасних реаліях – це повна безпека школярів, тобто наявність укриття, що відповідає встановленим стандартам. Деякі із закладів освіти Чернігова таких укриттів не мають, як наслідок – їхні учні навчаються дистанційно. Аби школярі мали змогу сісти за парти, для виконання ремонтних робіт кошти збирають великим колективом і з допомогою благодійників. В одній із загальноосвітніх шкіл Чернігова склалася саме така ситуація.

«До нашої ГО звернулися з проханням допомогти з ремонтом даного укриття, знайти якихось донорів, які зможуть покрити витрати на ремонт цього укриття. У принципі, коли ми сюди зайшли, тут було жахливо», — Кристина Ненно – засновниця ГО «УПС! Життя в твоєму місті»

Темні кімнати, волога, обдерті стіни, грибок на поверхнях – такий вигляд спершу мало укриття. Приміщення, що роками слугувало складом, терміново потребувало ремонту, аби убезпечити учнів школи під час можливої тривоги. І таким чином забезпечити дітям можливість повернутись до офлайн-навчання. Тож громадська організація взялася за роботу та почала пошуки зацікавлених благодійників.

Також активну участь у ремонті укриття взяла громадськість. Чимало небайдужих людей донатили, таким чином підтримуючи ініціативу.

Гідроізоляція зовнішніх стін, проведення ремонтних робіт усього приміщення, заміна санвузлів, встановлення бойлерів, вентиляції та ще чимало важливих робіт було виконано перед тим, як приміщення змогли здати в експлуатацію.

Ремонтні роботи тривали два з половиною місяці. Увесь цей час діти навчалися дистанційно, а щойно роботи були завершені – школярі повернулись за парти.

Вдячні за ремонт укриття й учні, адже для них його наявність означає продовження веселого і, що найважливіше, безпечного навчального процесу разом із друзями.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button